Апеляційний суд залишив на посаді у Нацполіції екс-беркутівця, підозрюваного у побитті майданівців

Апеляційний суд залишив на посаді у Нацполіції екс-беркутівця, підозрюваного у побитті майданівців

Фото: УНІАН

Переатестованого поліцейського не відсторонять від обов'язків.

Апеляційний суд Києва вирішив залишити на посаді екс-співробітника роти № 2 київського "Беркута" Антона Зазимка, який обвинувачується у тому, що 23 січня 2014 року зі своїми колегами на Кріпосному провулку побив активістів Майдану.

Про це повідомила адвокат родин героїв Небесної сотні Євгенія Закревська на своїй сторінці у Facebook.

"Апеляція відмовила в задоволенні скарги ЦПК. Відмова Печерського суду в усуненні з посади колишнього беркутівця, а нині - поліцейського Зазимка Антона Олександровича залишили в силі", - написала вона.

Таким чином, Зазимко продовжує бути переатестованим поліцейським полку поліції особливого призначення Києва.

Нагадаємо, раніше Печерський суд відмовився відсторонити Зазимка від виконання обов'язків, тому що не побачив зв'язку між інкримінованими йому правопорушеннями та тим, що на той час він служив у "Беркуті". До того ж суд вирішив, що перебування Зазимка на посаді у поліції не перешкоджатиме кримінальному провадженню стосовно нього.

За свідченням учасників Євромайдану, Зазимко, а також низка інших беркутівців 23 січня 2014 року затримали протестувальників у Кріпосному провулку у Києві. Затримання протестувальників беркутівцями супроводжувалося застосуванням до них насильства та пошкодженням їхнього мікроавтобуса.

Повʼязані теми:

Наступна публікація