Арсенал зброї, наркотики та дорогі авто: на Київщині викрили злочинців, які тримали 10 борделів

Арсенал зброї, наркотики та дорогі авто: на Київщині викрили злочинців, які тримали 10 борделів

Фото: УНІАН

Місячна виручка від протизаконної діяльності становила понад 700 тисяч гривень.

У Київській області правоохоронці затримали членів організованої злочинної групи, які утримували 10 борделів і щомісяця заробляли понад 700 тисяч гривень.

Про це повідомили у відділі комунікації Головного управління Національної поліції у Київській області, пише УНІАН.

Масштабну спецоперацію з ліквідації злочинців, що функціонувала з 2013 року, проводили близько 200 працівників Управління боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми, cлідчого управління, батальйону поліції особливого призначення, полку поліції особливого призначення "Миротворець" та співробітників обласної прокуратури.

Координували злочинну роботу 10 осіб, а в їхньому підпорядкуванні було понад 40 повій та 10 приміщень, де надавались сексуальні послуги, з цілодобовою охороною.

Місячна виручка від протизаконної діяльності становила понад 700 тис. грн. Цілодобову охорону таких установ забезпечували близько 50 охоронців із засобами спеціального захисту та зброєю.

Окрім того, організатори розробили безпрецедентні штрафні санкції як матеріального, так і фізичного характеру за недотримання визначених правил.

Начальник Управління боротьби зі злочинами пов'язаними з торгівлею людьми в Київській області Андрій Ткач також зазначив, що під час проведення обшуків за місцем проживання фігурантів злочину, було вилучено 7 елітних авто та 4 іномарки бізнес-класу, 4 одиниці холодної зброї, 5 одиниць вогнепальної зброї, 4 одиниці засобів індивідуального захисту, патрони мисливської зброї, кулеметну стрічку з набоями, 20 грамів наркотичного засобу "амфетамін", близько 90 тис. грн та близько 4 тис. доларів, банківські картки, дорогоцінності, блокноти зі списком клієнтів та графіком чергувань дівчат, списками охорони на об'єктах.

Гроші, здобуті злочинним шляхом, учасники організованого злочинного угрупування "відмивали" шляхом купівлі автомобілів бізнес-класу, нерухомості та будівництва банних розважальних комплексів.

За даним фактом було відкрито кримінальне провадження за статтею "Створення або утримання місць розпусти і звідництво" та статтею "Сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією".

Повʼязані теми:

Наступна публікація