Артилеристи 93-ої бригади виграють затяжну дуель у ворога за донецький аеропорт

Артилеристи 93-ої бригади виграють затяжну дуель у ворога за донецький аеропорт

Українські артилеристи успішно протистоять ворогові поблизу Донецька

Бійці забезпечують надійну вогневу підтримку "кіборгам", котрі відбивають атаки піхоти.

Оборону донецького аеропорту, окрім уже добре відомих "кіборгів", забезпечує артилерія з прилеглих територій. Без цієї вогневої підтримки далекобійних гаубиць над терміналами летовища українські прапори нині не майоріли б, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Бійці 93-ої механізованої бригади виконують бойові завдання вже шостий місяць поспіль. Вони ледь не єдині на увесь фронт, хто від самого початку війни перебуває на сході України і ще жодного дня не був у відпустці.

За цей час кожен здійснив понад дві тисячі пострілів із своєї зброї. Один снаряд до котрої важить 44 кг.

Хлопці кажуть, що зв'язок із рідними не втрачають, але й попри втому та бажання повернутися, залишити побратимів з аеропорту без захисту просто не можуть.

"Артилерія – це основне, що їх там прикриває", - пояснює боєць 93-ої бригади Максим.

Як українські артилеристи захищають околиці Донецька

Як українські артилеристи захищають околиці Донецька

Наразі ж бойові дії перейшли до такої фази, коли війна артилерій вийшла на перший план. І виграти її стало справою честі – важливішим за втому та тугу за рідними.

"У них, в принципі, такі ж точно системи, як і в нас. З такими ж точно можливостями. Тому так і виходить зараз – дуельна війна артилерії. Хто швидше, хто влучніше", - пояснює боєць 93-ої бригади Євген.

Артилеристи стверджують, що про кожен власний снаряд уже знають геть усе: і як ті літають, і куди влучають. Далі найближчих підступів до аеропорту та околиць селища Піски, запевняють, не б'ють.

Командири твердять, що першими за останній час не стріляли жодного разу, бо режим припинення вогню ніхто не скасовував. Але без відповіді артилерійські атаки і наступи піхоти ворога не залишаються ніколи.

Якість роботи цих бійців в буквальному значенні оцінена сепаратистами дуже високо. За артилеристів 93-ої бригади терористами призначені солідні грошові винагороди.

Таку оцінку українські бійці сприймають із гумором. І лише скромно зауважують про власні успіхи в протистоянні з ворогом: "Судячи з того, що в нас утрат у техніці немає – трішки ефективніше працюємо".

І хоч би як цим воїнам не хотілося б ротації, повертатися додому без перемоги вони не збираються.

Раніше "Фенікс" показав зворушливі фото талісмана "кіборгів" у Донецькому аеропорту.

Кореспондент ТСН Олександр Моторний

Повʼязані теми:

Наступна публікація