Атестаційний реванш: міліція розпочала повномасштабну атаку на нову поліцію

Атестаційний реванш: міліція розпочала повномасштабну атаку на нову поліцію

Фото: УНІАН

Звільнені міліціонери спокійно відновлюються на посадах через суди.

Міліція розпочала справжню атаку на нову поліцію. Наразі суди завалюють десятками позовів щодня в усіх регіонах, де пройшла переатестація. Реформа МВС, яку називають однією із найуспішніших в Україні, просто захлинається під валом судових рішень.

Як йдеться у сюжеті ТСН.Тижня, суди немов під копірку ухвалюють рішення про поновлення на службі кришувальників та хабарників. В Україні стартував справжній атестаційний реванш.

Наприклад, у столичному окружному адмінсуді протягом останнього місяця судді по кілька разів на день нищать поліцейську реформу, відновлюючи на посадах колишніх міліціонерів, що провалили переатестацію.

Як пояснює активіст Автомайдану Катерина Бутко, у судді чотири справи підряд, на розгляд кожної по 10 хвилин. Щодня справ щодо питань відновлення міліціонерів на посаді - близько десятка. Є також прецеденти, коли відновитися вдається людям з достатньо низькими балами. Так, нещодавно суд поновив міліціонера, який набрав на тестах 8 та 11 балів - з 60 можливих.

Як в українських судах нищать поліцейську реформу

Як в українських судах нищать поліцейську реформу

Загалом в 6 регіонах, де пройшла атестація, в поліцію з міліції не пропустили 10 тисяч міліціонерів - їх звільнили. Як розповідає волонтер та член атестаційної комісії Роман Сініцин, міліціонери під час атестації зізнавалися у вбивствах, викраденні людей з майдану, бандитизмі, корупції чи наркобізнесі.

Водночас, за його словами, є певний відсоток міліціонерів, які не подавали до суду, але більшість із вищезазначеного списку – успішно відновилася через суди.

Один з небагатьох юристів, що представляють Нацполіцію в цій судовій війні проти старої міліції, Микола Грінцов пояснює, що дуже складно відстоювати результати переатестації. Зазвичай вони програють.

Він наголошує, що поліція буде оскаржувати кожне рішення про поновлення колишніх міліціонерів на посаді. Проте він також зазначає, що в активістів все менше сумнівів у сумному майбутньому реформи.

Кореспондент ТСН Станіслав Ясинський.

Повʼязані теми:

Наступна публікація