"АвакOFF": Автомайдан поїхав до Авакова із вимогою про відставку

Учасники заходу збиралися у центрі Києва. 

Сьогодні, 4 грудня, активісти "Автомайдану" проводять акцію протесту під назвою "АвакOFF" з вимогою відставки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Попередньо захід анонсували на офіційній сторінці "Автомайдану" в Facebook. Активісти зібралися у центрі Києва за Національною філармонією та вирушили до помешкання глави МЗС.

Згідно зі словами організаторів, саме Аваков є відповідальним за провал процесу атестації співробітників поліції і реформування Національної поліції та системи МВС загалом.

"За офіційними даними, за весь час проведення атестації з лав Національної поліції було звільнено трохи більше 5000 екс-міліціонерів. Це 7,7% від загальної кількості осіб, призначених як такі, що мали пройти атестацію та 4% від загальної кількості штату Національної поліції", - йдеться у повідомленні.

Окрім того, активістів обурили спроби призначити керівником поліції Черкащини полковника Валерія Лютого, а Антона Шевцова - очільником Вінницької поліції, призначення на керівні посади Іллі Киви, Сергія Чеботаря, Василя Паскала, Вадима Трояна, Олексія Тахтая, Ігоря Клименка, Ігоря Купранця. 

Своєю чергою, протестувальники також заявили, що "останньою каплею" стала відставка  Глави Національної поліції Хатіі Деканоідзе.

"Ми зараз отримуємо безліч інформації про масштабний відкат до старої системи МВС по всій Україні, яку найближчим часом почнемо оприлюднювати", - сказали активісти. 

Нагадаємо, раніше журналісти дізналися, як живе міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Згідно з повідомленням, чиновник більше не мешкає у готельному номері площею 11 кв. м, а суттєво покращив свої житлові умови, оселившись у "Фортеці".

Повʼязані теми:

Наступна публікація