Аваков готовий взяти патрульного Олійника на поруки

Аваков готовий взяти патрульного Олійника на поруки

Патрульний Сергій Олійник / Фото: УНІАН

Про це він заявив в Апеляційному суді.

Глава МВС Арсен Аваков звернувся до Апеляційного суду щодо особистої поруки за патрульного поліцейського Сергія Олійника, якого звинувачують у вбивстві 17-річного хлопця під час гонитви за BMW у Києві.

Про це він повідомив у Twitter. 

Сьогодні, 2 березня, у Києві почалося засідання апеляційного суду у справі про арешт патрульного Сергія Олійника. До суду приїхало понад 40 односельців Сергія, а також міністр МВС Арсен Аваков, начальник Національної поліції Хатія Деканоїдзе, мер Києва Віталій Кличко.

Нагадаємо, вночі проти 7 лютого четверо молодиків на іномарці протягом години тікали від поліції. Зрештою поліцейські відкрили вогонь по автомобілю і застрелили 17-річного Михайла Медведєва. 18 січня столичний Печерський районний суд обрав запобіжний захід у вигляді арешту для патрульного Сергія Олійника, підозрюваного у вбивстві пасажира BMW під час автопереслідування в Києві. Поліцейський перебуватиме під вартою протягом 2 місяців. 

Раніше головний військовий прокурор Анатолій Матіос розповів, що підозрюваний в умисному вбивстві пасажира BMW працював слідчим у міліції, пройшов переатестацію і став поліцейським.

Водночас Голосіївський райсуд Києва відпустив скандального водія BMW Ростислава Храпачевського під особисте зобов'язання. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація