Аваков повідомив, скільки міліціонерів провалили тест на вступ до поліції

Аваков повідомив, скільки міліціонерів провалили тест на вступ до поліції

В поліцію набрано нових кадрів, які готові працювати за новими стандартами та не брати хабарів / Фото: УНІАН

З початку року з правоохоронних органів звільнено понад 47 тисяч людей.

Понад третина екс-міліціонерів, які бажали працювати в Новій поліції, показала дуже низьний рівень на першому ж етапі переатестації.  

Про це повідомив Арсен Аваков під час звіту відповідальних за нацбезпеку міністрів. 

"На початку минулого року в міліції працювало близько 180 тисяч людей", - сказав він, додавши, що замість них необхідно було знайти людей, які готові працювати за новими стандартами та не брати хабарів.

"Після того, як ми провели структурні зміни, створили (нові) інституції, ми розпочали найбільш болісний етап – кадрові зміни", - зазначив Аваков.

 

"Від початку року з органів внутрішніх справ звільнено з різних причин – у тому числі, і зважаючи на нереабілітуючі обставини, 47 тисяч людей", - сказав міністр, додавши, що його хвилювало, де взяти на їхнє місце кваліфікованих людей і що робити зі старими кадрами.

Аваков нагадав, що розпочато систему переатестації не лише міліціонерів, а й усіх кадрів МВС. Він запевнив, що це не лише формальність.

"Наразі 12 тисяч міліціонерів пройшли переатестацію. Кожен з них здав по два тести – general skills і професійний тест. Зараз кожен із цих міліціонерів готується до співбесіди", - повідомив голова МВС.

"Більше третини показали дуже низький результат, несумісний із подальшою службою. Ми втратили 30% складу лише на найбільш підготовленому київському полі! Далі - співбесіди у комісії, яку ми заснували в кожному районі Київської області й Києва", - сказав він. Співбесіди будуть проводити й українські громадські активісти, й іноземні експерти. За потреби, міліціонери проходитимуть тест на детекторі брехні, який стоятиме у сусідній кімнаті.

"Я гадаю, що до Нового року Київ і область повністю отримають переатестований склад Національної поліції. Будуть втрати, звісно, але ми будемо ясно розуміти, що це люди, на яких можна покластися в системі нових цінностей. Паралельно ми будемо починати масштабні конкурси на залучення людей у Національну поліцію. Кількість поліцейських буде зменшена, але якісні вимоги будуть підвищені", - заявив Аваков.

Раніше Аваков розповів, як складають переатестацію колишні командири міліції. Результати показали, що дехто з високих міліцейських чинів був не на своєму місці.

Повʼязані теми:

Наступна публікація