Аваков визнав, що безсилий проти "бурштинової мафії"

Аваков визнав, що безсилий проти "бурштинової мафії"

Фото: УНІАН

Про це він заявив у парламенті

Міністр внутрішній справ Арсен Аваков сьогодні у Верховній Раді розповів про боротьбу із нелегальним видобутком бурштину в Україні.

Зокрема, під час Години запитань до уряду, очільник МВС визнав, що нічого не може зробити із так званою "бурштиновою мафією"

"Ми не можемо нічого зробити із "бурштиновою мафією" без змін тут, у парламенті", - сказав міністр.

Втім, Аваков пообіцяв, що вже наступного тижня до Верховної Ради МВС внесе пропозицію щодо боротьби із незаконним видобутком бурштину в Україні.

Нагадаємо, сьогодні, 3 червня, вранці у Житомирській області відбулася перестрілка поблизу бурштинового родовища. Є поранені.Стрілянина відбулася поблизу с. Обище Олевського району між представниками "заїжджих" бандитських угрупувань та місцевими.

Пізніше, там знайшли паспорти невідомих, які і влаштували сутичку. Документи були вилучені із автомобілів, на яких приїхали невідомі та які пізніше захопили місцеві. При цьому, стало відомо, що внаслідок перестрілки, троє осіб шпиталізовано. За словами селян, бандитські угрупування приїхали до їхнього села, щоб захопити контроль над родовищем бурштину та підпорядкувати собі місцевих жителів. 

Втім, правоохоронці все ж арештували 9 учасників кривавої сутички у Олевському районі поблизу родовища бурштину. До села приїхали близько 30 осіб на 8 автівках без номерів, з яких 4 автомобілі розбиті селянами. На місце сутички одразу виїхали працівники СБУ, поліції та прокуратури. Наразі правоохоронці затримали 9 невідомих. На місці перестрілки тривають слідчі дії, правоохоронці вилучають докази.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація