Аваков визнав, що поліцейський не мав права стріляти на ходу в BMW під час погоні

Аваков визнав, що поліцейський не мав права стріляти на ходу в BMW під час погоні

Аваков прокоментував смертельну погоню. / Фото: ТСН.ua

Глава МВС прокоментував погоню зі смертельною стріляниною. 

Глава МВС Арсен Аваков розповів про деякі висновки кривавої стрілянини у Києві за участі поліцейських. Про це він заявив в ефірі політичного ток-шоу "Право на владу" на каналі 1+1.

"Трапилася смерть однієї молодої людини. Це дуже прикро і дуже негативно. І нам прикро, що так сталося. Але правда також і в тому, що поліція завжди буде припиняти такі агресивні методи непокори", - наголосив Аваков.

"Інша справа – так, ми фіксуємо зараз перевірку. На момент розслідування поліцейського відстороняють від служби. Це зараз відбувається. Перевіркою займаються прокуратура, наша внутрішня безпека. Так, ми фіксуємо деякі порушення. Наприклад, за уставом – стріляти на ходу не можна. Потрібно було зупинитися. І це викликає деякі питання", - додав він.

Водночас, міністр наголосив, що у поліцейських немає тепловізорів, вони не бачать, хто перебуває в авто – терористи, молодь чи ще хтось. "Це проблема, яка може принести смерть", - додав він.

Аваков розповів про розслідування трагічної стрільби поліцейських по БМВ

Аваков розповів про розслідування трагічної стрільби поліцейських по БМВ

Нагадаємо, 7 лютого, близько 1:30, у Києві на вул. Борщагівській співробітники поліції звернули увагу на автомобіль BMW київської реєстрації, водій якого порушував ПДР. Після того, як він не відреагував на вимогу зупинитися, почалося переслідування, яке тривало більше 30 хвилин.

У затриманні брали участь понад 20 патрулів трьох районів Києва. Поблизу Одеської площі було прийнято рішення відкрити вогонь на ураження. В результаті обстрілу були пробиті колеса автомобіля, також смертельне поранення отримав один з хлопців в авто. Решта троє не постраждали. У чоловіків були ознаки наркотичного сп'яніння.

У поліції вважають, що патрульні законно застосували зброю, Генпрокуратура проводить перевірку. Проти хлопців, які були в машині, порушено кримінальне провадження.

Чи винні полісмени в смерті 17-річного пасажира злощасного BMW

Чи винні полісмени в смерті 17-річного пасажира злощасного BMW

10 лютого у мережі з'явилося відео резонансної гонитви, в якій поліцейські застрелили пасажира BMW. На даному фрагменті видно, як декілька екіпажів поліції переслідують легковик по бульвару Шевченка. Потім гонитва продовжилася по проспекту Перемоги та на Кільцевій.

11 лютого з'явилося радіоперехоплення смертельної погоні патрульних. Судячи з реплік поліцейських на записі, яке розмішене на Youtube "Дорожнього контролю", переслідування відбувалося від бульвару Шевченка, далі по проспекту Перемоги та Кільцевій дорозі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація