Бальчун з'явився на засіданні Кабміну та запропонував іноземців у керівництво "Укрзалізниці"

Бальчун з'явився на засіданні Кабміну та запропонував іноземців у керівництво "Укрзалізниці"

Фото: УНІАН

Поляк погодив контракт і анонсував першу прес-конференцію.

Контракт із новим керівником "Укрзалізниці" поляком Войцехом Бальчуном погоджений, але ще не підписаний. Сам переможець конкурсу завітав на засідання уряду, де майже цілком оновили склад правління залізничного підприємства, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Із чотирьох нових членів – лише один українець. А плани в польської команди, проанонсував прем'єр, амбітні.

У краватці в цяточку, в оточенні двох білявок, на задньому ряду тихесенько хихикає Войцех Бальчун. Одна пані, що веселить іще не до кінця керівника "Укрзалізниці", у вишитій сукні, інша – перекладачка. Вона й перекладе запитання журналіста: чому пан завітав на засідання уряду.

"Якраз на сьогоднішньому чи наступному засіданні буде формування складу правління, і я буду братися за роботу", - пояснив Бальчун.

Войцех Бальчун завітав на засідання Кабміну

Войцех Бальчун завітав на засідання Кабміну

До роботи пан Войцех ніяк не стане вже більше місяця. Іще на засіданні 20 квітня його представили як керівника, а контракт і досі не підписаний. Подейкували, що ніяк не зійдуться в ціні. У документі, що потрапив до інтернету, поляку пропонують зарплату 461 тисяча гривень плюс щоквартальні премії, які не можуть перевищувати трьох таких окладів.

Що з контактом, напевне, все узгодили – свідчить відмова польського реформатора, а за сумісництвом рок-музиканта брати участь у рок-фестивалі. На це натякає і сам прем'єр.

"Бальчун тут є, можна поставити йому запитання. Він фактично приступає до роботи, що, до речі, є дуже важливим", - заявив Гройсман.

У міністрів до польського реформатора жодного запитання. Стримано зачитує нових кандидатів до складу членів правління "Укрзалізниці" і міністр інфраструктури, який із цього органа вибуває.

До правління призначають українця, сербина і двох поляків. "У них дуже амбітні плани по "Укрзалізниці". Я думаю, за декілька років при нашій підтримці це буде одне з міцних підприємств галузі, а думаю що й у Європі", - заявив Гройсман.

Засідання уряду пан Бальчун покидає в оточенні тих самих білявок. Він стримано вислуховує запитання журналістів і анонсує, що в УЗ зявиться окремий підрозділ, який опікуватиметься суто коліями, перонами та вокзалами. Однак перед цим до правління слід ввести ще одного його земляка.

"Ті пункти, які генерують найбільше витрат, наприклад, за утримання і модернізацію рухомого складу. Це ключова позиція і на цю позицію я рекомендував пана Іринеуша Василевського", - заявив Бальчун.

Цю кандидатуру, сподівається, затвердять за тиждень. А вже потім анонсує – скличе пресс-конференцію, на якій презентують план дій на три місяці, півроку і рік.

Раніше Гройсман анонсував підписання контракту з Бальчуном саме на період від 30 травня до 5 червня. Гройсман наголосив, що Кабінет Міністрів і надалі залучатиме професійні кадри до управління державними підприємствами. За його словами, такі професійні менеджери не повинні отримувати більшу заробітну плату, ніж в європейських компаніях.

Кореспондент ТСН Інна Боднар

Повʼязані теми:

Наступна публікація