Батько патрульного Олійника, який вбив пасажира BMW: він виконував свою роботу

Батько патрульного Олійника, який вбив пасажира BMW: він виконував свою роботу

Будинок батьків Олійника / Фото: ТСН.ua

Журналіст ТСН поговорив із рідними полісмена. 

Батько патрульного полісмена Сергія Олійника, який застрелив пасажира BMW у Києві, вважає, що його син просто виконував свою роботу та зробив усе правильно.

Про це Володимир Олійник заявив у репортажі для ТСН.ua.

За словами чоловіка, він кожного ранку спілкується із сином телефоном, однак у день інциденту Олійник не подзвонив рідним. Згодом батько поїхав до Києва і багато розмовляв із Сергієм про те, що сталося.

"Сьомого (лютого – Ред.) вранці він не подзвонив... Я був в Києві весь цей тиждень з ним. Ми неодноразово обговорювали цю тему. Я вважаю, що він зробив правильно, тому що всі ці мажори вже набридли. Того, чого його навчили, то він і вмів. Вони там розбираються між собою, а наш Сергійко... Та дитина постраждала – і це теж дуже велике горе. Але моя – виконувала свою роботу", - розповів батько патрульного.

Нагадаємо, Вночі проти 7 лютого четверо молодиків на іномарці протягом години тікали від поліції. Зрештою поліцейські відкрили вогонь по автомобілю і застрелили 17-річного Михайла Медведєва. 18 січня столичний Печерський районний суд обрав запобіжний захід у вигляді арешту для патрульного Сергія Олійника, підозрюваного у вбивстві пасажира BMW під час автопереслідування в Києві. Поліцейський перебуватиме під вартою протягом 2 місяців. 

Раніше головний військовий прокурор Анатолій Матіос розповів, що підозрюваний в умисному вбивстві пасажира BMW працював слідчим у міліції, пройшов переатестацію і став поліцейським.

Патрульні, які переслідували BMW у Києві, використали 34 патрона. У мережі з'явилося радіоперехоплення розмов патрульних поліцейських під час смертельної погоні за іномаркою з хлопцями. Інцидент викликав великий резонанс у суспільстві.

14 лютого відбулася акція протесту проти дій поліцейських в Києві. Патрульних, які переслідували автомобіль-порушник, відсторонили від виконання обов'язків до закінчення розслідування провадження.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація