Бджоли-вбивці: на українця накинувся цілий рій

Бджоли-вбивці: на українця накинувся цілий рій

Бджоли-вбивці: на українця накинувся цілий рій

Від укусів комах постраждали три людини.

На Львівщині бджоли закусали чоловіка. На пасічника-аматора накинувся цілий рій – щонайменше 25 тисяч особин, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Двоє братів вирішили на дачі облаштувати пасіку. Бусом привезли вулики і під час розвантаження останнього не втримали. Вулик упав, розбився і весь рій бджіл накинувся на чоловіків. Одного комахи закусали аж до смерті.

Нині у селі ховають 43-річного Андрія. Від численних укусів бджіл він помер за лічені хвилини.

Братові загиблого пощастило, його вкусило не так багато комах. А от маму обох чоловіків забрали до реанімації із важкою алергією. 66-річна жінка необачно кинулась відганяти рій.

"Максимальна кількість укусів були у відкриті ділянки тіла і максимально відкрита ділянка тіла це була голова і власне укуси в голову спричинили набряк тканин голови. А слизові оболонки – вони набрякають і спричинюють важкі наслідки, як утруднене дихання, навіть може бути до асфіксії", - розповіла заступник головного лікаря Золочівської ЦРЛ Тетяна Кубішин.

У Львівській області чоловік загинув від укусів бджіл

У Львівській області чоловік загинув від укусів бджіл

Сусід потерпілих, дід Антон, чув, як на людей накинулись бджоли, але на допомогу не йшов. У нього самого алергія на укуси цих комах. Одразу піднімається температура, аж до 40 градусів.

"Він не знав, що робити. Він бачив, що рій летить, треба було сховатися: або лягти або десь скочити кудись. А він відганяв – і ще більше кусали", - розповів свідок.

Бджоли безпечні, якщо з ними правильно поводитись – ділиться власним досвідом тутешній сільський голова, пасічник з 30-річним стажем. Він певен, чоловіки не дотримались техніки безпеки і на них напало щонайменше 25 тисяч комах.

"Помилка пасічників у тому, що в обідню пору, в спеку – ніхто не перевозить бджіл. Перевозять тільки пізно ввечері або вдосвіта зранку", - розповів сільський голова села Ясенівці Василь Мисак.

Сільський голова пригадує, що торік у сусідньому районі померла людина від укусу лише однієї бджоли. Тому радить не зволікати і одразу викликати швидку. А поки чекаєте на медиків – лікарі радять починати працювати над власним порятунком.

"Перша допомога – це прикласти на місця укусу холодне і видаляти жала. І треба вміло видяляти жала, щоб не роздавити", - радить заступник головного лікаря Золочівської ЦРЛ Тетяна Кубішин.

Медики запевняють: якщо надати допомогу у перші години після укусів – одужання настає дуже швидко. А ще радять не наближаться до бджіл із запахами парфумів, алкоголю, цибулі та часнику.

Торік у селі Семенівка Липоводолинського району Сумщини людину закусали на смерть бджоли. З вулика в обійсті бджолярів вилетів рій та сів на дерево. Господиня, яка опікувалася пасікою, попросила сусіда про допомогу. Він поліз на дерево, однак, комахи несподівано його атакували.

Кореспондент ТСН Наталка Волосацька

Повʼязані теми:

Наступна публікація