Бердянський звіринець поповнився парою примхливих африканських зебр

Бердянський звіринець поповнився парою примхливих африканських зебр

Бердянський звіринець поповнився парою примхливих африканських зебр

Зебри приїхали з Чехії

Невдовзі до парку привезуть ще трьох смугастих тварин.

Бердянський "Сафарі-парк" поповнився двома зебрами - їх привезли із чеського звіринця. В Україні цих тварин у неволі тримають не часто, оскільки вони надто примхливі та потребують більш ретельного догляду, ніж інші копитні, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

А ще зебри важко переносять далекі мандри. Дві тисячі кілометрів та три доби у дорозі довелося провести тваринам дорогою на Запоріжжя. Зебри вже втомилися у фургоні. Копитами ледь не винесли дерев'яні перегородки та борти авто.

Водій, що привіз смугастих, зізнається: під час подорожі він майже не спав, бо зебри томилися у тісному вагончику.

5-річна самка - вагітна. Вже за кілька місяців вона має народити лоша. Самцю трохи більше року, від подруги він не відходить ні на крок. Разом освоюють просторий вольєр у півтисячі квадратних метрів.

Зоологи розповідають, що на волі - у Кенії та Зимбабве - зебри живуть стадами до 30 голів. При цьому майже недосяжні для хижаків. Вполювати здорову зебру ані левам, ані гієнам практично неможливо.

"Якщо доросла велика зебра типу ось цієї дівчинки – просто так її не візьмеш. У неї швидкість близько 65 кілометрів. Може втекти і копитом дати так що ой-ой-ой – мало не здасться", - каже директор "Сафарі-парку" Ігор Кальченко.

Найбільше африканським зебрам подобається українська травичка – у Кенії такої немає. Вже незабаром тут чекають на чергове поповнення. До чеської пари зебр мають приєднатись ще три смугастих гості зі Словаччини. Цікаво буде й їхнім сусідам – левам. Хоча радощів недосяжна дичина хижакам явно не додасть.

Кореспондент ТСН Яків Носков

Бердянський сафарі-парк поповнився двома зебрами

Бердянський сафарі-парк поповнився двома зебрами

Повʼязані теми:

Наступна публікація