"Беркут" на Майдані. Як кияни реагують на появу бійця з георгіївською стрічкою

"Беркут" на Майдані. Як кияни реагують на появу бійця з георгіївською стрічкою

Фото: УНІАН

Журналісти перевірили, яку реакцію може викликати на вулицях столиці "беркутівець".

Найближчим часом на вулицях українських міст, зокрема у Києві, можуть з'явитися бойовики, які нещодавно катували українських військових, адже їхня амністія закладена у мінський протокол, завізований представниками влади і погоджений канцлером Німеччини Ангелою Меркель, та президентами Франції, Росії та України.

Про це йдеться у сюжеті програми "Гроші", журналісти якої перевірили, як правоохоронці реагують на "беркутівця" із георгіївською стрічкою у центрі столиці.

Зазначимо, що поодинокі перехожі підходили до бійця і питали, що він тут робить, компанія хлопців попросила його сфотографуватися із ними, але поліцію викликав лише один чоловік.

"Згідно з законом, йому заборонено так ходити. Я вже викликав міліцію", - наголосив він.

Після цього експеримент журналістів перемістився до урядових будівель, проте як біля Верховної Ради, де навесні минулого року сталася кривава трагедія із підривами гранат, так і біля Кабміну бійці Нацгвардії байдуже споглядали за "беркутівцем". Лише під натиском жіночки із прапором України на плечах, яка, схоже, брала участь у одному з мітингів, правоохоронець біля будівлі уряду таки наздогнав бійця "Беркуту" і попросив показати документи.

Біля будівлі СБУ на гостя з минулого охорона відреагувала через 5 хвилин прогулянки, але після перевірки документів чомусь відпустила. І лише поліція спрацювала на відмінно, менше ніж за хвилину побачивши у бійці "Беркуту" небезпечну особу. До того ж, вони виїжджали на усі виклики громадян, які пильно реагували на експеримент.

Нагадаємо, після кривавих подій на Майдані жоден "беркутівець" не відбуває покарання, лише п'ятеро перебувають під вартою. Навіть екс-командиру "Беркуту" Дмитру Садовнику вдалося залишитися на свободі. Більше того, частина спецпризначенців навіть досі служить у правоохоронних органах.

Експеримент "Грошей": як реагують кияни на беркутівця з георгіївською стрічкою

Експеримент "Грошей": як реагують кияни на беркутівця з георгіївською стрічкою

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація