Білорусь готова опублікувати погрози українців екіпажу "Белавіа"

Білорусь готова опублікувати погрози українців екіпажу "Белавіа"

Фото: airlines-inform.com

Згідно з повідомленням МЗС, реакція української сторони на конфлікт абсолютно відсутня.

У Міністерстві закордонних справ Білорусі заявили, що мають розшифровку переговорів екіпажу літака "Белавіа", що 21 жовтня летів рейсом "Київ – Мінськ" та готові її оприлюднити.

Про це повідомив прес-секретар МЗС Білорусі Дмитро Мирончик, передає УНІАН.

За його словами, там присутні чіткі заяви про загрозу застосування бойової авіації у випадку, якщо літак не повернеться й не прибуде до Києва.

"З цієї розмови абсолютно чітко зрозуміло, що ці слова – не ініціатива диспетчера, а вказане конкретне відомство, що віддало такі команди", - йдеться у повідомленні.

У Білорусі наголосили, що українська досі ніяк не реагує, тому імовірно, що їм доведеться оприлюднити записи.

"На жаль, на згадану ситуацію реакція української сторони абсолютно відсутня. Якщо її не буде і далі, то ми будемо змушені вжити додаткових кроків, аж до опублікування розшифрування переговорів членів екіпажу з українським диспетчером", - сказав Мирончик.

Нагадаємо, 21 жовтня літак "Боїнг 737-800" білоруської авіакомпанії "Бєлавіа", що виконував рейс за маршрутом "Жуляни" - Мінськ, повернувся в аеропорт вильоту на вимогу української сторони.

Згідно з повідомленням, о 15.25 літак зі 136 пасажирами і 6 членами екіпажу вилетів з аеропорту "Жуляни". Через 10 хвилин, за 50 км до входу в повітряний простір Білорусі, командиру авіалайнера надійшла вказівка від диспетчера повітряного руху районного центру "Київ" про негайне повернення в "Жуляни". У разі невиконання команди обіцяли підняти винищувачі, повідомляє "Бєлавіа". Літак повернувся в київський аеропорт.

Після посадки з борту повітряного судна українські поліцейські зняли одного чоловіка, який виявився громадянином Вірменії. Після дозаправки о 16.37 літак знову вилетів у Мінськ і благополучно там приземлився. В "Бєлавіа" відзначають, що українські правоохоронці відпустили затриманого, і він в той же день о 19.00 вилетів в Білорусь.

Повʼязані теми:

Наступна публікація