Білоруський опозиціонер назвав вбивство Шеремета терактом проти своєї країни

Білоруський опозиціонер назвав вбивство Шеремета терактом проти своєї країни

Фото: Reuters

Журналіст твердо займав патріотичну білоруську позицію і боровся проти російського шовінізму.

У вбивстві журналіста Павла Шеремета побачили теракт проти самої Білорусі.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив опозиційний білоруський політик, екс-кандидат в президенти Білорусі на виборах 2010 року Микола Статкевич.

"У повідомленні "Української правди" не написано головного - вбито керівника популярного патріотичного сайту "Білоруський партизан", який твердо займав патріотичну білоруську позицію і боровся проти російського шовінізму, за Хвилю і незалежну Білорусь. Це був теракт насамперед проти Білорусі, а не України. Мої співчуття близьким і рідним Павла Шеремета. Вічна пам'ять герою!", - йдеться у повідомленні.

Він також додав, що Шеремет завжди стояв на антикремлівській позиції щодо Україні.

"Павло керував одним з двох найбільш популярних політичних сайтів з великим відривом від інших ресурсів. Обіймав твердо антикремлівську позицію по Україні. Тепер доля сайту невідома. Так, команда першого сайту, теж патріотичного, після тюрем перебуває у Варшаві. Їх дістати складніше", - розповів він ТСН.ua.

Нагадаємо, вранці 20 липня у Києві загинув відомий журналіст Павло Шеремет. Авто, яким він пересувався, вибухнуло. У результаті журналіст загинув на місці.  

Очевидці повідомляють, що звук вибуху було дуже чутно. Наразі на місці працює поліція. Автівка, яка належала редактору-засновнику видання "Українська правда" Олені Притулі, повністю знищена. Самої Пртитули  в автомобілі не було.

Пізніше, Генеральний прокурор України Юрій Луценко підтвердив, що в машині був закладений вибуховий пристрій, а справу кваліфікують за статтею "Умисне вбивство".

Шеремет

Повʼязані теми:

Наступна публікація