Більшість документів справжні: в СБУ прокоментували оприлюднене хакерами "листування" Суркова

Більшість документів справжні: в СБУ прокоментували оприлюднене хакерами "листування" Суркова

Фото: Getty Images

Було призначено експертне дослідження цих документів.

Служба безпеки України призначила експертизу нібито листування помічника президента Росії Владислава Суркова, пошту якого вчора, 24 жовтня, зламали хакери.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив керівник аппарату голови СБУ Олександр Ткачук.

"Нами було призначено експертне дослідження цих документів. Поки що на сьогоднішній момент ми маємо тільки доступ до тих же файлів, і громадськість. У нас немає прямого контакту з цією хакерською групою, і ми поки не можемо оцінити, оброблялися ті документи, які були опубліковані, після того, як вони були отримані по електронній пошті Суркова", - сказав він.

Також Ткачук наголосив, що зміст деяких документів, які були оприлюднені, збігається з матеріалами, які вилучалися СБУ під час обшуку в рамках кримінального провадження, пов'язаного з розслідуванням сепаратистських рухів на Закарпатті.

"Більшість із тих документів, нами фактично підтверджена їх справжність, їх відповідність документам, які нами раніше вилучалися в осіб, які безпосередньо пов'язані з російськими спецслужбами і працюють завербовані на російські спецслужби", - повідомив він.

Зазначимо, що народний депутат Антон Геращенко також переконаний, що опубліковане хакерами "листування" помічника президента Росії Владислава Суркова щодо планів дестабілізації України є достовірним.

Нагадаємо, вчора, 25 жовтня, українські хакери "КіберХунта", заявили, що нібито отримали доступ і повністю контролюють листування у пошті помічника президента Росії Владислава Суркова. Група також повідомила, що наразі вони аналізують фрагменти листування Суркова з його помічником Карповим, який для конспірації підписує документи псевдонімом Павлов Микола Миколайович, повідомляється на сайті організації.

Зокрема, на сайті викладені документи, в яких, зокрема, прописані "невідкладні комплексні заходи" з дестабілізації політичного життя в Україні.

Повʼязані теми:

Наступна публікація