Біля маєтку Порошенка гелікоптер обстріляв садибу бізнесменів

Біля маєтку Порошенка гелікоптер обстріляв садибу бізнесменів

Біля маєтку Порошенка гелікоптер обстріляв садибу бізнесменів

Доказів події немає, крім свідчень очевидців.

У селищі Козин, де серед інших пожильців, мешкає і президент Петро Порошенко, невідомі з повітря обстріляли маєток українських підприємців. За свідченнями очевидців, снаряди летіли на подвір'я з гелікоптера, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Свідки кажуть про великий вертоліт камуфляжного забарвлення – пофарбований у зелений і чорний кольори. З нього на подвір'я підприємців Володимира Костеріна і Наталі Жиліної впали три вогняні снаряди.

Охоронець маєтку стверджує, що бачив, як снаряд з гелікоптеру влучив у кущ. За 20 секунд він перетворився на згарище. Специфічний запах там відчувається досі.

Жодного відео ані з камер спостереження, ані з мобільних телефонів немає. Лише твердження очевидців – охоронця маєтку, неповнолітнього сина господарів та самої господині. Усі вони досі не можуть оговтатися від шоку.

У селищі Козин невідомі з повітря обстріляли маєток українських підприємців

У селищі Козин невідомі з повітря обстріляли маєток українських підприємців

Господарка будинку вже пятий день не виходить з приміщення. Спілкується лише з медиками, правоохоронцями та адвокатами. Жінка досі дуже налякана.

За очевидців говорить адвокат родини – колишній прокурор Олександр Лупейко. "Гелікоптер Мі-8. Було три постріли. Як потім виявилося, це були запалювальні боєприпаси. Є всі підстави вважати, що стріляли якраз по цій садибі. Після пострілів гелікоптер одразу полетів", - розповів він.

Хто літав і з чого стріляли – адвокат родини висуває кілька версій. Від звичайного хуліганства до навмисного обстрілу маєтку підприємців. "Ми будемо вести паралельне слідство, щоб все це не спускали в гальмувальному режимі", - попередив він.

За фактом атаки на садибу вже відкрито кримінальне провадження, кажуть у Національній поліції. Там наголошують, що йдеться про другу частину 194-ї статті – це умисне пошкодження майна шляхом підпалу. Вилучені на місці подій докази направлені на експертизу. Там мають з'ясувати, від якої речовини зайнялася трава і звідки ця речовина потрапила на подвір'я.

Цю майже детективну історію правоохоронці обіцяють розслідувати найближчим часом.

Минулого року Козин уже потрапляв у центр загальної уваги через іншу стрілянину. Там охоронець одного з маєтків відкрив вогонь із рушниці по дітях, які бавилися в річці неподалік і вирішили підпливти ближче до протилежного собі берега.

Кореспондент ТСН Тетяна Боковня

Повʼязані теми:

Наступна публікація