"Бився головою об лід": Мочанов розповів нові подробиці смерті Януковича-молодшого

"Бився головою об лід": Мочанов розповів нові подробиці смерті Януковича-молодшого

Фото: УНІАН

Син екс-президента намагався пробити лід в 12 метрах від воронки.

Відомий волонтер і автогонщик Олексій Мочанов розповів нові подробиці смерті Віктора Януковича-молодшого, сина екс-президента України Віктора Януковича.

Мочанов в ефірі skypin.ua розповів, що був знайомий з Януковичем-молодшим по автоспорту, і дізнався подробиці його загибелі від людей, які були з ним поруч у цей момент.

"Там лід був прозорий, навіть снігу не було. Коли машина почала провалюватися, перші люди вискочили з "мультивена", вони навіть ніг не замочили. Малий (Янукович-молодший – ред.) був за кермом, а машина кринилася саме на перше ліве колесо, там глибина була 40 метрів, і коли машина вже полетіла туди, (Янукович-молодший) по дорозі, судячи з усього, виринув, підняв голову і не побачив дірки. Був би сніг, був би лід темний, було б видно, куди спливати. А так скрізь однаково світло, плюс, мабуть, у людини була істерика. Він бився головою, намагаючись пробити собі лід в 12 метрах від дірки, яка залишилася від машини. Все це відбулося на очах людей, які не могли запірнути, проплисти і витягнути його", - розповів Мочанов.

Як відомо, Янукович-молодший загинув 20 березня 2015 року – авто, яким керував син екс-президента, пішло під кригу на озері Байкал. Разом з Януковичем було п'ятеро пасажирів, яким вдалося врятуватися.

Поховали Януковича-молодшого 23 березня минулого року. Повідомлялося, що його тіло доставили у Севастополь і відспівали в ніч перед похованням. За непідтвердженими даними, президент-втікач також прибув на скорботну церемонію.

Новая газета писала, що Янукович-молодший не взяв провідника з місцевих і виїхав у Велике море, де глибина приблизно від 20 до 50 метрів. Він виїхав на лід лише для забави - зробити селфі. Коли машина провалилася під лід, всі п'ятеро пасажирів встигли вискочити з неї. Янукович-молодший був пристебнутий ременем безпеки, а двері з його боку були закриті.

Коли машина йшла під воду, двері він встиг відкрити, проте авто нахилилося на водійську сторону. Друзі Януковича-молодшого викликали МНС і швидко пішли від місця трагедії. О 23.40 їх виявили рятувальники. Катером на повітряній подушці їх відвезли, а потім рятувальники повернулися до місця НП.

Тіло Януковича знайшли під льодом - водій зміг вибратися з машини. Захлинувся він, піднімаючись з глибини, або помер від переохолодження, інформації немає.

На могилі Віктора Януковича молодшого з'явився новий хрест

На могилі Віктора Януковича молодшого з'явився новий хрест

Повʼязані теми:

Наступна публікація