Бійців "Правого сектору" на Закарпатті зв'язали і молотили з криком "Бийте бандер!" - очевидець

Бійців "Правого сектору" на Закарпатті зв'язали і молотили з криком "Бийте бандер!" - очевидець

Бійців "Правого сектору" на Закарпатті зв'язали і молотили з криком "Бийте бандер!" - очевидець

Заступник голови самооборони Києва Петро Кіян / Фото: Gazeta.ua

Заклад, в якому сталася сутичка, викликав 20 охоронців.

Бійців "Правого сектору", учасників конфлікту на закарпатській турбазі, охорона зв'язала, після чого побила. Про це розповів очевидець подій на Драгобраті, заступник голови самооборони Києва Петро Кіян, повідомляє Gazeta.ua.

"З усіма п'ятьма хлопцями дуже добре знайомий по Майдану та Сходу. На Західну Україну їздив у своїх справах по бізнесу. Коли був у Франківську, мені зателефонував Антон, друг "Бєс". Зі мною був медик, Юля. Вагітна дружина "Бєса" на восьмому місяці захворіла, мала велику температуру, і він спитав, чи не могли б ми з медиком під'їхати. Ми побачили, що стан важкий, і забрали Надю у теплий котедж у Яремче до моїх знайомих. Антон із другом "Хорватом", "Нациком" поїхали у "Хату Магната" на Драгобраті, де вони відпочивали останні декілька днів. Хотіли забрати свої речі. В Яремче ми мали зустрітись, щоб вирушати на Київ", - сказав Кіян виданню.

За словами очевидця, у бійців "ПС" виник невеликий конфлікт із охороною закладу, але швидко вщух.

"Хлопців запросили за стіл, сказали, що конфлікт вичерпано. Але в цей час викликали підмогу близько 20 людей, певно приватна охорона. На Драгобраті тільки "Хата Магната" має свою власну охорону, а не користується загальною драгобратівською. Хлопців били зв'язаних із криком "Бийте бандер!". Потім приїхала міліція, зняли з рук скотч та одягли наручники", - запевняє Кіян і додає, що поліція після затримання порушила право затриманих на медичну допомогу та адвоката.

"Ми вимагали слідчих надати хлопцям медичну допомогу та адвоката. Нам сказали, що все буде, але після слідчих дій. Ми спитали, як можна проводити слідчі дії без адвоката? Нам не відповіли", - сказав Петро Кіян.

Згідно з повідомленням правоохоронців, озброєні особи, які позиціонують себе як бійці "Правого сектору", були затримані 10 січня під час конфлікту на туристичній базі Закарпаття.

Зараз під вартою опинився вже п'ятий учасник сутички на Драгобраті. Водночас народний депутат та колишній очільник "Правого сектору" Дмитро Ярош заявляє, що готовий взяти на поруки бійців організації, які проявили себе в боях "як герої".

Повʼязані теми:

Наступна публікація