Бізнес, заснований на співчутті Новини компаній

Бізнес, заснований на співчутті

Медичний центр підтримки пацієнтів Bookimed розповів, як аферисти заробляють на лікуванні наших солдатів за кордоном.

За півтора року бойових дій в зоні АТО тисячі військових отримали серйозні поранення і травми, лікування яких в Україні було б малоефективним або просто неможливим. Державні програми, благодійні фонди і волонтерські організації активно збирають кошти на лікування наших бійців за кордоном.

Величезні кошти, зібрані в ході таких акцій, на жаль, йдуть не лише на безпосереднє лікування військових. Часто — це "годівниця" для хитрих афер і схеми заробітку.

Як працюють подібні схеми?

  1. На шляху між пацієнтом і клінікою виникає кілька посередників, кожен з яких отримує свій відсоток (часом суми заробітку можуть досягати 50 тис. доларів);
  2. За попередньою домовленістю деякі клініки штучно завищують ціни, віддаючи частину грошей агентству, фонду або іншій організації;
  3. Фонди і волонтери користуються послугами певних агентств, комісія яких може становити 30-50 % від вартості лікування.

В результаті, люди жертвують не лише на операцію солдату, а й на гонорари ряду посередників.

Як обійти ці схеми?

Існує простий спосіб обійти подібні махінації. Це перевірка об'єктивності ціни! Замовити цю процедуру може кожен:

  1. сам військовий або його родичі та представники;
  2. друзі, благодійний фонд;
  3. волонтери тощо.

Експертизу можна виконати спеціалізована компанія, яка займається допомогою пацієнтам в організації лікування за кордоном. Медичний центр підтримки пацієнтів Bookimed оперативно надає експертну допомогу в перевірці ціни в будь-якій клініці світу.

Така експертиза:

  • оперативна — всього 1-2 доби;
  • безкоштовна — клініки і Центр обслуговування не стягують плату за консультацію;
  • об'єктивна — клініки виставляють рахунок за лікування згідно з офіційним прайсом.

Як отримати експертизу?

  1. потрібно зібрати всі медичні виписки і пропозиції про лікування, які необхідно перевірити.
  2. потрібно залишити звернення на сайті, після чого координатор повідомить спеціалистів клініки та надасть експертну оцінку.

До Центру підтримки пацієнтів вже зверталися благодійні фонди, волонтери та родичі військових. Після проходження експертизи в 2 випадках були визначені завищення вартості лікування, після чого були обрані альтернативні варіанти лікування військових за кордоном з об'єктивними цінами.

Правоохоронні органи і представники влади не мають єдиної системи запобігання і контролю подібних випадків, тому спільна робота близьких солдатів або волонтерів та інших організацій підтримки здатна вберегти від махінацій, давши можливість нашим солдатам зберегти життя і повернути здоров'я.

Наступна публікація