Блискавичний армагеддон: вогняна куля залетіла в будинок на Черкащині

Блискавичний армагеддон: вогняна куля залетіла в будинок на Черкащині

Фото: mirkosmosa.ru

Рідкісне природне явище власниця зруйнованої оселі бачила на власні очі.

Під час грози вогняна куля зірвала дах цегляного будинку, залетіла на горище, а звідти потрапила в оселю. Вона розбила вікна, розплавила розетки, спалила усю електричну проводку та техніку в домі та навіть вибила дзеркало зі стіни у ванній кімнаті, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Кульова блискавка залишила сліди й на руці господарки. "Я лишилася жива дивом!", - визнає вона.

Господиня зустрічає ТСН зі сльозами та просить часу, аби заспокоїтися. Місцева бізнесменка Алла Гонтар живе сама. Другу добу без світла і води. П'є заспокійливе, проводить в оселю і розказує, яка вона – кульова блискавка.

"Красива. Вона була яскраво-червона. Скільки житиму – стільки її бачитиму", - каже жінка.

Того дня вона була в будинку, почула якесь незрозуміле тріскотіння та шипіння. Гадала, що то дощ шумить і б'є по шиферу. Насправді куля вже залетіла на її горище.

"Воно підняло весь дах і поставило на місце. Шифер весь тут порушений", - каже господиня.

На Черкащині в будинок залетіла кульова блискавка

На Черкащині в будинок залетіла кульова блискавка

З горища куля вибила двері. По дому гуляла десь з півгодини і трощила все підряд. У цей час, згадує господиня, була на кухні, увімкнула електрочайник, зробила собі чай, а коли задзвонив телефон у коридорі, вийшла і – раптом вибух, усе в диму і на неї летить щось червоне, кругле, завбільшки з м'яч.

"Я якщо зараз по телебаченню війну показують, то це такий вибух божевільний. І я тоді розвертаюся – і тут така куля летить. Я її бачила. Вона розірвала у мене в руках телефон. Я впала тоді, і на тому все скінчилося. Оце – що залишилось від проводки. Сюди вона вийшла", - розповіла власниця будинку.

Рятувальники, електрики, газовики – з десяток чоловіків, які оглядали будинок Гонтар, досі здивовані, що вона вижила і що дім не загорівся. Адже у цей час працювала ще й газова колонка. Пошкоджень, за підрахунками господині, завдано більше, ніж на 100 тисяч гривень. На поміч від держави – годі й сподіватись.

Містики у природному феномені господиня не вбачає. Все ще її нині турбує – як відновити будинок. Діти, рідні та кілька сусідів чим можуть допомогають, але де взяти гроші на ремонт хоча б даху, вона не знає.

Допомогти постраждалій від кульової блискавки жінці можна за такими реквізитами: картка Приватбанку за номером 5168 7423 3527 9901. Отримувач – Алла Іванівна Гонтар.

Кореспондент ТСН Валентина Мудрик

Повʼязані теми:

Наступна публікація