Блокувальники "Інтера" стверджують, що канал погодився виконати їхні умови

Блокувальники "Інтера" стверджують, що канал погодився виконати їхні умови

Фото: УНІАН

Облогу з будівлі знімають.

Протестувальники, які другий день блокують роботу телецентра "Інтер Медіа Груп", заявили, що дійшли згоди з керівництвом телеканалу. Про це повідомляє "Детектор Медіа".

Як повідомив виданню співорганізатор мітингу Олексій Сердюк, дійшли згоди, що протягом п'яти днів канал має змінити свій контент та звільнити Ігоря Шувалова, який працює директором з розвитку компанії НІС.

"Досягнута домовленість, у нас є п'ять днів. Зараз будуть розблоковані під'їзди, машини приберуть, намети будуть зібрані. Чекаємо п'ять днів поки вони змінять контент. Шувалова буде звільнено найближчим часом. Ми сподіваємося, що цей процес буде запущено. Якщо контент не буде змінено, люди зберуться і блокада буде поновлена, але в набагато жорсткішій формі", - повідомив Сердюк.

Активісти згортають намети, а журналістів пропустять на робочі місця.

Нагадаємо, 4 вересня від пожежі постраждало приміщення "Інтера" на вулиці Щусєва. Саме звідти велося інформаційне мовлення. До пожежі декілька чоловік підпалили під офісом телеканалу шини і скандували "Інтер - агент Москви".

Вже ввечері в ефірі ТСН.Тиждень Арсен Аваков заявив, що серед затриманих пікетувальників під стінами офісу телеканалу "Інтер" є колишні бійців 30 бригади ЗСУ. За його словами, приблизно о 16:00 мітингувальники прийшли до стін "Інтеру" з протестом проти проросійської позиції каналу. В результаті сутички з охороною телеканалу в приміщенні спалахнув відкритий вогонь.

Пізніше президент України Петро Порошенко наказав взяти розслідування пожежі на "Інтері" під особистий контроль  генпрокурору Юрію Луценку

Своєю чергою, в ОБСЄ засудили підпал "Інтера". Там вважають, що "насилля ніколи неприйнятне у відповідь на незгоду з редакційною політикою, навіть якщо публікації є провокаційними і суперечливими".

Повʼязані теми:

Наступна публікація