Блокування митників та погрози стріляти: на Волині люди протестували проти затримання бійців АТО

Затриманим закидають дезертирство.

На Волині кілька десятків людей вночі блокували митний пункт "Устилуг" через затримання двох демобілізованих учасників АТО, які намагалися незаконно перетнути кордон.

Сергія Сиротинця та Ігоря Бондарєва затримали ще напередодні зранку при спробі перетнути кордон. До появи преси, адвоката не допускали до хлопців та не пояснювали причини затримання, передають "Волинські новини".

Пізніше з'ясувалося, що проти хлопців відкрили кримінальне провадження та наразі є постанова київського суду про арешт. Їх звинувачують у самовільному залишенні військової частини під час проходження служби. Проте родичі затриманих стверджують, що жоден із хлопців не отримував повістки до суду. Обвинувачувальний вирок для всіх став несподіваним.

Також, зі слів адвоката, демобілізованих протягом трьох годин утримували в кайданках.  Матері ж затриманих звернулися до поліції та написали заяви, що їхніх синів незаконно утримують на митному пункті.

Вночі ситуація на пропускному пункті істотно загострилася - близько 30 людей блокували роботу митників. Працівники ж митниці з автоматами попередили людей, що перший постріл в повітря, а наступний - по ногах.

Згодом обурені рідні та друзі готові були штурмом взяти режимний об'єкт, проте в цей момент хлопців відпустили.

Нагадаємо, що у четвер, 11 лютого, активісти на в'їзді в Закарпаття почали зупиняти російські фури і змушувати водіїв розвертатися. Вони оголосили про "створення блокпостів на в'їздах в Закарпатську область для протидії і недопущення в Україну торговельного транспорту російського окупанта".

Повʼязані теми:

Наступна публікація