Болгарський телеканал "приєднав" Крим до Росії

Болгарський телеканал "приєднав" Крим до Росії

Болгарський телеканал "приєднав" Крим до Росії

Фото: facebook.com/ukr.embassy.bg

Телеведучий новин заявив, що сталася "технічна помилка".

У програмі новин Болгарського національного телебачення була продемонстрована карта з українським Кримом у складі РФ.

Як повідомляє у Facebook прес-служба посольства України в Болгарії, керівництво каналу визнало технічною помилкою сюжет вечірніх новин.

"Болгарське національне телебачення спростувало і визнало технічною помилкою демонстрацію під час вечірніх новин 25 січня 2016 року відеосюжету з некоректно позначеною на карті територіальною приналежністю незаконно окупованої РФ АР Крим", - йдеться в повідомленні.

Телеведучий новин Болгарського національного телебачення у спростуванні підкреслив, що "Кримський півострів визнаний міжнародним співтовариством територією України", а в у телестудії сталася "технічна помилка".

Нагадаємо,  на офіційній сторінці російського представництва компанії Coca Cola розмістили вибачення перед росіянами за те, що на карті немає окупованого Росією Криму. Після цього українці закликали бойкотувати продукцію компанії, а пильні юзери знайшли карту з Кримом у складі Росії і на сайті головного конкурента Coca Cola – компанії Pepsi. Компанія Coca Cola пояснила свої дії – мовляв, це винне рекламне агентство, а сама компанія політикою не переймається. 

Пізніше представники компанії Coca Cola принесли офіційні вибачення перед Україною за карту, де Росія була зображена з окупованим Кримом. Офіційні вибачення розмістило на своєму сайті МЗС України.

Повʼязані теми:

Наступна публікація