Бориспільських патрульних очолила полісвумен, що "засвітилася" у сварці з відомим журналістом

Дмитро Гнап минулого року опублікував відео з Бреславською, яка на той час працювала у патрульній службі Києва.

Бориспіль сьогодні ввечері стане 19 містом, в якому запрацює патрульна поліція. Про це повідомив у Facebook голова МВС Арсен Аваков, зазначивши, що всього у місті буде 171 патрульний.

Усього, за словами Авакова, подали заявки 4193 людини, тобто, кожен з обраних претендентів переміг 23 суперників і витримав напружений 8-тижневий інтенсивний курс навчання на базі Київського юридичного інституту МВС, який проводили тренери України, США та Канади.

"Середній вік патрульного в Борисполі - 25 років, 80% мають вищу освіту, 15% - дівчата. У загоні - 8 учасників АТО, серед яких Віталій Горкун, "кіборг", мужньо захищав Донецький аеропорт, який брав участь у визволенні Слов'янська, нагороджений орденом "За мужність" ІІІ ступеня", - зауважив міністр.

Також в Борисполі буде перша в Україні жінка-командир патрульної служби - Майя Бреславська.

Примітно, що у грудні 2015 року журналіст Дмитро Гнап опублікував відео з Бреславською, яка на той час працювала у патрульній службі Києва. Гнап порушив правила дорожнього руху, рухаючись крайньою правою смугою: шлях призначений для руху прямо, натомість він почав з нього повертати ліворуч. 

"Водій зі лівої смуги мене ввічливо пропустив, я перелаштувався, подякував йому аварійкою і за поворотом побачив патрульну машину поліції", - розповів Гнап про ситуацію. Однак в нього викликало незадоволення, що поліцейські нібито стояли у місці, "де роками звикли стояти даїшники". А нова поліція вихоплювала з потоку "таких же хитрих водіїв, як я, паркувала їх в правій смузі, оформлювала штрафи, повністю паралізувавши одну смугу для руху, забивши її машинами". Він наголосив, що не створював аварійної ситуації, тому поліція могла б обмежитися усним попередженням.

Коротка розмова зрештою переросла в сварку. Гнап запитав патруль, чому вони зайняті дорожнім рухом, коли зовсім неподалік від них розташований підпільний гральний зал. Поліцейські заявили, що перебувають біля повороту через скарги одного з громадян. Журналіст своєю чергою закликав правоохоронців займатися патрулюванням, а не бути  "позорними мусорами", які чекають в засаді "на лоха".

Сьогодні познайомився з новою патрульною поліцією. Знайомство виявилося не дуже приємним. По-перше, буду відвертим, я порушив правила дорожнього руху. Не те, щоб злісно чи створивши аварійно-небезпечну ситуацію. Ну, але порушив, значить порушив. Їхав по проспекту Гагаріна в крайній правій смузі. Знак напрямку руху по смугах показав мені, що ця смуга для руху прямо, натомість я почав знеї повертати ліворуч. Увімкнувши лівий поворт, почав перешлатовуватись. Водій зі лівої смуги мене ввічливо пропустив, я перелаштувався, подякував йому аварійкою і за поворотом побачив патрульну машину поліції. Полісмени стояли на тому ж місці, де роками звикли стояти даїшники. Нова поліція вихоплювала з потоку таких же хитрих водіїв, як я, паркувала їх в правій смузі, оформлювала штрафи, повністю паралізувавши одну смугу для руху, забивши її машинами. Показавши одне одному документи, коротка розмова з полісменами переросла в перепалку. "Перепрошую, ви ж патрульна поліція?" - "Так" - "А чому ви не патрулююте місто?" - "А ви що не порушили правила?" - "Можливо і порушив, але аварійно небезпечної ситуації я не створив, можна обмежитись і усним попередженням. Ви ж почали одразу писати постанову. А взагалі, ви замість того, щоб стояти тут в засаді за поворотом, могли б краще написати рапорт в "Киїавтодор", щоб вони покращили розмітку та знаки." "Що толку писати, якщо водії все одно будуть порушувати?" - каже інспектор Сергій Бурмака (держномер патрульної машини - 1304)"Ви що, порушили і тепер намагаєтесь когось зробити винним?" - приєднується до інспектора його колега дівчина-поліцейський - "Хто вам винен?? Треба правил дотримуватися!!!" - різко і безцеремонно додає вона. "Перепрошую, пані офіцер, ви переловили вже всіх найбільших злочинців в районі? Ви вже закрили всі підпільні ігрові зали? Он там через триста метрів якраз працює один. Всі нелегальні обмінники ви теж закрили? Чому ви тут взагалі стоїте на місці, замість того, щоб патрулювати?" - "Нас.... е-е-е-е... викликав е-е-е-е-е- громадянин, який сказав, що е-е-е-е тут водії повертають не з той полоси...." - "І ви приїхали?" - "Так, а ви платіть штраф, якщо порушили" - "Ок, а можна я вас сфотографую чи запишу на відео" - "Хто вам дозволяє??? Я вам забороняю! Припиніть зйомку!" - "Слухайте, вас знімати не заборонено, ви офіцер при виконанні, а діяльність поліції є публічною і гласною." Я включив камеру на телефоні, вона почала закриватися папкою. На мене накотила така ностальгія по рокам спілкуванням з ДАІ. Коротке відео викладаю нижче. Як виявилося, пані лейтенанта звати Майя Бреславська.Шановні Khatia Dekanoidze та Олександр Фацевич. Давайте домовимося так: я чесно сплачу штраф в 255 грн. І неухильно дотримуватимусь ПДД. А ви докладете зусиль, щоб нова патрульна поліція залишалася справді патрульною, і справді поліцією. А не "позорними мусорами", які чекають в засаді "на лоха" і потім ходять ображені на мітинги, за те що їх позбавили державного утримання.

Posted by Дмитро Гнап on Sunday, December 13, 2015

Повʼязані теми:

Наступна публікація