Боротися з грипом у Києві будуть спеціальні мобільні групи

Боротися з грипом у Києві будуть спеціальні мобільні групи

В Україні офіційно оголошено епідемію грипу / Фото: УНІАН

Вони вирушать на підприємства перевіряти температуру в приміщеннях та умови праці людей.

Епідемія грипу стає всеукраїнською. Епідеміологічний поріг перейдено вже у 18 областях України, повідомляє кореспондент ТСН.

Лікарі просять українців бути максимально пильними. При несподіваній появі високої температури – негайно викликати швидку.

Через такі рекомендації в лікарнях спостерігається великий наплив пацієнтів. В областях, де захворюваність удвічі перевищує епідеміологічний поріг, розгортають додаткові ліжка в стаціонарах.

У Дніпропетровську обласну лікарню, крім місцевих, їдуть хворі з Донеччини. На окупованій території винаймають приватний транспорт, бо поруч із фронтом лікарів катастрофічно бракує.

Медики кажуть, що попри незручності такі міри є виправданими. Адже йдеться про ризики для життя людей, а в такій ситуації ліпше перестрахуватися, ніж недогледіти.

В умовах поліклініки штами грипу відрізнити нереально. Симптоми у свинячого та більш безпечних – практично однакові: висока температура, біль у м'язах, суглобах і очах.

Для запобігання поширенню хвороби в багатьох областях уже оголошено карантин у школах. У столиці формуються мобільні групи для перевірок підприємств із великими колективами та проведення там дезінфекції.

Уже зараз говорять про другу хвилю грипу, яка може накрити Україну в лютому. Але чи буде вона такою ж масовою, прогнозувати поки рано.

Як уже повідомлялося, у Києві зросла кількість загиблих від грипу"Уже зареєстровано 19 померлих від грипу та ГРВІ", - заявив головний санітарний лікар столиці Олег Рубан. У місті посилили протиепідемічні заходи, щоб запобігти зростанню рівня захворюваності населення. У зв'язку з епідемією грипу міська держадміністрація ухвалила рішення про продовження канікул у столичних школах.

У вівторок карантин оголосили для учнів Харкова. Навчальний процес там призупинено щонайменше до 1 лютого. Аналогічне рішення ухвалили і у Львові.

Тим часом допомогти Україні подолати епідемію взялися міжнародні партнери. Так, Литва передала в якості гуманітарної допомоги ліки від грипу: понад дві тисячі доз "Таміфлю" і 27 тисяч доз "Реленци". Препарати вже пройшли митницю та будуть розподілені між областями, які найбільше страждають від епідемії.

Кореспондент ТСН Ірина Маркевич

Повʼязані теми:

Наступна публікація