Боєць 72-ї бригади розповів, чому вони відступили до Росії

Боєць 72-ї бригади розповів, чому вони відступили до Росії

Ніхто з бійців не зголосився залишитись в Росії

Десантники три тижні не отримували боєприпасів та забезпечення.

ТСН поспілкувалась з бійцем 72-ї окремої механізованої бригади, якого разом з товаришами зараз повертають в Україну з території Росії.

Боєць розповів, що відступ на територію Росії став вимушеною мірою, адже його бригада була повністю відрізана від забезпечення протягом 3-х тижнів і не мала не тільки, чим воювати, але й відчувала брак питної води.

"Більше 3 тижнів перебували під обстрілами, будь-які спроби вийти закінчувалися втратами техніки та особового складу. Три тижні намагалися вибратися, все стало закінчуватися - і боєприпаси, і з водичкою почалися проблеми. Наше начальство постійно заявляло - "ми вас виведемо, потерпіть ще добу". Наші ці розмови ні до чого не приводили", - каже боєць.

За словами десантника, ніхто з 438 військових, які опинились на території Росії, не погодився залишитись на території РФ, хоча в Україні на них чекають тривалі розгляди їхнього відступу. Боєць сподівається, що на них чекають об'єктивні розгляди, адже іншого виходу вони не бачили, тим більш, що бригада вже понесла великі втрати.

Бійці 72-ї бригади три тижні не отримували боєприпасів та забезпечення

Бійці 72-ї бригади три тижні не отримували боєприпасів та забезпечення

"Ми навіть не знаємо, скільки загиблих. Поранених - дуже багато. Найщасливіша 4-я рота - там один загиблий і один важкий", - розповідає десантник.

Винними у тому, що сталося, 72-а бригада вважає керівництво АТО та робітників тилу, які не допомагали з забезпеченням. Їжа у бійців була протягом цього часу завдяки волонтерам, які один раз змогли дістатись позицій бригади.

"З нашого боку те, що ми пішли - це була не малодушність. Ми просто живим щитом стояли. Нас відстрілювали одного за іншим, а часто і десятками одночасно, коли "Град" відпрацьовував по нас", - пояснює військовий.

Нагадаємо, понад 180 бійців з 438, які опинились на території Росії, конвоюють на територію України.

Повʼязані теми:

Наступна публікація