Бойовик розповів, хто воює "за Новоросію" і чому не люблять "романтиків війни"

Бойовик розповів, хто воює "за Новоросію" і чому не люблять "романтиків війни"

На боці бойовиків воюють ті, хто не зміг знайти іншої роботи вдома / Фото: Reuters

В бандформування записується багато росіян і білорусів, які місяцями не могли знайти роботу.

Воювати на територію Донецької і Луганської областей приїжджає досить велика кількість громадян Білорусі і Росії.

Про це розповів "Руській планеті" один з терористів, який воював на Донбасі на стороні терористів, Сергій з позивним "Наїзник".

За його словами, на Схід України приїжджають в основному ті, хто не зміг проявити себе найкращим чином у житті.

"Я скажу, хто туди їхав. Їхали ті, хто не знайшов себе в житті тут. Кому не світить нічого, крім як спитися на місцевому заводі, одружитися з негарною жінкою і плодити дітей, яким уготована така ж доля. Хто не може вирватися з провінції, де все застигло так, як було 20 років тому. З тих білорусів, яких я там зустрічав, немає жодного мінчанина. Тому що у них менталітет інший, інакше вони бачать життя, у них інші можливості", - зазначив чоловік, який сам мешкає в білоруському Вітебську.

Він також додав, що в Україну їдуть воювати не тільки заради грошей і невдач в житті, але і "за ідею". Однак таких бойовики не дуже поважають, бо "вони їдуть, тримаючи в голові якийсь романтичний образ війни". "А після першої перестрілки у них кілька днів пронос. У прямому сенсі", - уточнює бойовик.

Він також підкреслив, що багато їхали на Донбас, бо в провінції чули про створення якоїсь нової країни, де кожен може кимось стати. "Говорили, що коли все закінчиться, тим, хто побажає залишитися, дадуть будинок і землю. Що ми там будемо героями, як і всі, хто боровся за незалежність. Звичайно, гроші теж обіцяли, але не золоті гори. Тобто їхали не за грошима, їхали за можливістю змінити свою долю", - зазначив бойовик.

Він також розповів, що багато росіян, які приїхали воювати з Саратова або Оренбурга, місяцями були без роботи. "Один мені казав: "У 90-ті хто залишався без роботи - у бригаду до бандитів йшов. Але зараз це не тема, туди не йдуть. А "Новоросія" - це тема, це і ти при ділі, і можна прогодувати сім'ю". Тобто нормальні такі хлопці. І командир нормальний. Він росіянин, відставний майор, служив у 14-й армії як раз під час конфлікту в Придністров'ї", - згадує терорист.

За словами "Наїзника", у бойовиків "ДНР" регулярно були конфлікти з російськими козаками. "Ми козакам не довіряли. Це вони перед телекамерами сміливі, а в бою біжать перші. І вони дуже ліниві. Нам командир завжди твердив: "Більше поту - менше крові". Ось ми землю і копали. У нас завжди були і основні окопи, бліндажі, і запасні. А козаки ніколи нічого такого не робили. Казали: "Ми не мужики, щоб рити землю. Наша справа - кавалерійська атака". А самі сидять, шашлики смажать", - стверджує бойовик.

Нагадаємо, на Донбасі збільшилася кількість збройних зіткнень між бойовиками за контроль над територією. Активно намагаються нав'язати свої порядки козаки.

Повʼязані теми:

Наступна публікація