Бойовики та сили АТО відповідальні за обстріли у населених районах - Amnesty International

Бойовики та сили АТО відповідальні за обстріли у населених районах - Amnesty International

Обстріли ведуть і сили АТО, і бойовики

Обидві сторони конфлікту використовують установки "Град".

У середу, 1 жовтня,  організація Amnesty International, яка визнала події на Донбасі міжнародним збройним конфліктом, закликала припинити обстріли в житлових районах

"Українські сили та сепаратисти порушують міжнародне гуманітарне право, наражаючи на небезпеку цивільних осіб нападами невибіркового характеру, незважаючи на те, що атаки можуть бути спрямовані тільки проти комбатантів", - заявив Джон Дальхузен, директор програми Amnesty International у  Європі та Центральній Азії, пише Українська правда.

"Ці атаки є незаконними, адже українські сили використовують зброю в населених районах, де прицільність не може бути достатньо точною для того, щоб розрізняти цивільні об'єкти і військові цілі. Розміщуючи військові об'єкти в житлових районах, сепаратисти не застосували всіх можливих запобіжних заходів для захисту цивільних і наразили їх на небезпеку", - сказав Дальхузен.

"Виконуючи військові операції в житловому районі, сепаратисти розділяють відповідальність за ці останні напади з українськими силами", - додав він.

У  заяві організації йдеться про те, що обидві сторони конфлікту використовують установки "Град".

Обидві сторони несуть відповідальність за усталену практику невибіркових нападів на населені пункти, вбивства і поранення цивільних осіб та руйнування їх домівок", - сказано в документі.

Нагадаємо, Amnesty International вважає, що уряду треба взяти під контроль добровольчі батальйони.

Повʼязані теми:

Наступна публікація