Бойовик "Гіві" конфліктує із Захарченком — Тимчук

Бойовик "Гіві" конфліктує із Захарченком — Тимчук

Фото: Getty Images

Останнім часом ватажок бандформування "Сомалі" саботує накази глави "ДНР".

Між ватажком бандформування "Сомалі" Михайлом Толстих, позивний "Гіві", та главою терористичної "ДНР" Олександром Захареченком останнім часом напружилися особисті стосунки.

Крім того, у "Гіві" неузгодженості з близьким оточенням Захарченка, а серед бойовиків "Сомалі" не відкидають ліквідацію "Гіві" за схемою "Мотороли". Про це написав у Facebook нардеп і координатор "Інформаційного опору" Дмитро Тимчук.

"Останнім часом відзначається погіршення особистих стосунків ватажка бандформування "Сомалі" "Гіві" (Михайло Сергійович Толстих) з главою "ДНР" Захарченком і його близьким оточенням, викликане постійними спробами "Гіві" опротестовувати або саботувати накази керівництва "ДНР" щодо дій очолюваного ним бандформування", — йдеться в повідомленні.

Також, за словами Тимчука, Захарченкові не до вподоби, що "Гіві", саботуючи його накази, явно демонструє прихильність російським "кураторам".

"Останнім приводом для конфлікту стала відмова "Гіві" виконувати наказ Захарченка про передислокацію тренувального табору "Сомалі" з території колишньої середньої школи в Макіївці", — уточнив Тимчук.

Золото Мотороли: скільки встиг вкрасти під час війни символ "ДНР"

Золото Мотороли: скільки встиг вкрасти під час війни символ "ДНР"

Нардеп додав, що в самому бандформуванні "Сомалі", бойові підрозділи якого наразі виконують "бойові завдання" в районі Авдіївки, склалася вкрай негативна морально-психологічна ситуація. Так, це посилює позицію Захарченка в конфлікті з "Гіві".

"Після ліквідації "Мотороли" самі бойовики зі складу "Сомалі" не відкидають, що подібна доля найближчим часом чекає і на їхнього командира", — повідомив нардеп.

Нагадаємо, раніше Дмитро Тимчук повідомляв і про конфлікт між керівництвом так званих "МДБ" і "МВС ДНР" після ліквідація бойовика Арсенія Павлова, більше відомого під позивним "Моторола".

Як повідомлялося раніше, одного з ватажків бойовиків "ДНР" Арсена Павлова на прізвисько "Моторола" вбили ввечері 16 жовтня. Його підірвали в ліфті будинку, в якому він проживав. В угрупованні "ДНР" у вбивстві Павлова звинуватили "українську диверсійно-розвідувальну групу".

"Моторола" був одним із найжорстокіших бойовиків "ДНР". Зокрема, він розстріляв полоненого українського військового Ігоря Брановицького. Сам Павлов зізнався у вбивстві 15 полонених військовослужбовців Збройних сил України. В Україні він був оголошений в розшук.

Повʼязані теми:

Наступна публікація