Бойовики навмисно зірвали відеоконференцію ТКГ для ескалації конфлікту на Донбасі - Геращенко

Бойовики навмисно зірвали відеоконференцію ТКГ для ескалації конфлікту на Донбасі - Геращенко

Фото: УНІАН

Проведений бойовиками "праймеріз" - фарс, що поза нормами українського права і законодавства.

Бойовики навмисно за "кремлівським сценарієм" зірвали відеоконференцію тристоронньої контактної групи для ескалації конфлікту.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала перший заступник голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко.

"І ще одна інформація , яка дивним чином співпадає з "праймеріз" і свідчить про спланований зрив мінського процесу з боку РФ і її маріонеток з ОРДЛО. Сьогодні мала відбутися відеоконференція тристоронньої контактної групи за участі ОРДЛО, присвячена безпековим питанням, зриву домовленостей про розведення живої сили і техніки на трьох визначених ділянках лінії зіткнення", - йдеться у повідомленні.

За словами Геращенко, ці пункти важливі з гуманітарноі точки зору, адже в Станиці Луганській є зруйнований міст, який треба відновити, в Золотом й досі бойовиками заблоковане КПВВ, Петровське також важливе з точки зору відновлення інфраструктури.

"А сьогодні представники ОРДЛО зірвали проведення безпекової відеоконференції. А вчора проводили якийсь "праймеріз" - фарс, без участі спостерігачів, ЗМІ, без участі української сторони, поза нормами українського права і законодавства. Це все кремлівські сценарії і направлені вони на одне- ескалацію конфлікту", - додала вона.

Нагадаємо, 21 вересня в Мінську сторони підписали угоду, відповідно до якої планували створити три "зони безпеки". Документ про намір відвести там війська і техніку від лінії зіткнення підписали і представники терористичних "ДНР" та "ЛНР". Схоже, із Москви прийшов наказ продемонструвати конструктивність. Розвести сторони мали б за 13 днів. Із кожного боку – на кілометр, щоби снайпери не бачили один одного, і щоби не дотяглася стрілецька зброя. Стартує план, якщо хоча б тиждень у цих районах не стрілятимуть. І за умови ретельного контролю ОБСЄ. Проблема наразі – і з тим, і з іншим.

Станом на 2 жовтня, на Донбасі відбулося відведення військ бойовиків та української армії на кілометр лише в одному місці із трьох запланованих – біля Золотого на Луганщині. Проте в Станиці Луганській Луганської області та Петровському на Донеччині цього досі не сталося.

Повʼязані теми:

Наступна публікація