Бойовики найжорстокіше ставляться до полонених бійців добровольчих батальйонів

Бойовики найжорстокіше ставляться до полонених бійців добровольчих батальйонів

У полоні бойовиків можуть бути більше тисячі українських воїнів

Сьогодні звільнили ще 20 військових в рамках "мінських угод".

До Дніпропетровська привезли ще 20 українських вояків, яких звільнили бойовики "ДНР", серед яких семеро бійців "Донбасу", повідомляє ТСН.16:45.

Вони морально не готові розповідати про життя в полоні. Кажуть лише, що важко було повірити, що опиняться на волі живими. Серед звільнених підполковник Володимир Сахневич, якого терористи змусили йти на параді ганьби в Донецьку 24 серпня. У нього зламано нога.

Боєць батальйону "Донбас" Валентин попросив не показувати його обличчя, адже до бійців добровольчих батальйонів у бойовиків найжорстокіше ставлення. Каже, що багато його побратимів досі у полоні.

"Там саме з нашого батальйону ще сто чоловік сидять в підвалі СБУ. Нас вважають найманцями. Нас вважають нацистами і фашистами", - каже доброволець.

У центрі звільнення полонених, створеному в Дніпропетровську, кажуть, що процесу врешті почала сприяти держава.

20 українських бійців звільнили з полону ДНР

20 українських бійців звільнили з полону ДНР

"Процес цей набув новий імпульс, оскільки державні органи, зокрема Служба безпеки, в рамках організованого президентом переговорного процесу, надає максимальне сприяння, надає максимальну допомогу", - повідомив заступник голови Дніпропетровської ОДА Борис Філатов.

У Дніпропетровській ОДА сподіваються впродовж доби звільнити з полону ще кількох захисників. Їхню кількість не розголошують, поки вони не опиняться в безпеці. За даними центру звільнення полонених, у заручниках бойовиків може бути більше тисячі українських воїнів.

Кореспондент ТСН Ольга Павловська

Повʼязані теми:

Наступна публікація