Бойовики посилили обстріли, а РФ вторглась з новим "гумконвоєм". Мапа АТО

Бойовики посилили обстріли, а РФ вторглась з новим "гумконвоєм". Мапа АТО

Бойовики за добу 21 раз обстріляли українських військових. / Фото: Reuters

Протягом доби бойовики здійснили 21 провокаційний обстріл позицій сил АТО. Найбільше дісталося Піскам. Там стріляли з танків.

За останню добу загиблих серед українських військових немає, четверо наших воїнів дістали поранень. Загалом протягом доби незаконні збройні формування здійснили 21 провокаційний обстріл позицій сил АТО. Про це повідомив спікер РНБО Андрій Лисенко.

Ситуація в зоні АТО

Згідно з даними Радбезу, за минулу добу бойовики двічі обстрілювали Донецький аеропорт зі стрілецької зброї. З танків та мінометів вівся вогонь по позиціях українських військових в с.Піски.

Неодноразово бойовики обстрілювали блокпости та опорні пункти сил АТО поблизу н.п. Шуми, Опитне, Гранітне, Майорськ, Нікішине Донецької обл. Тут терористи застосовували гранатомети, міномети та стрілецьку зброю.

За словами Лисенка, відзначається активізація російських терористичних бандформувань поблизу Бахмутівської траси, де бойовики вели вогонь з реактивних установок "Град" по опорному пункту в районі с.Сокільники.

Мапа АТО за 21.12. 2014 / Фото: РНБО
"З артилерії, гранатометів та мінометів вони обстрілювали позиції сил АТО біля селищ Кримське та Гірське. Також під обстріли терористів потрапили позиції українських військових в районі н.п. Чорнухине Попаснянського району", - наголосив він.

Крім того, внаслідок бойових дій терористів пошкоджено газопровід у с. Червоний Жовтень Станично-Луганського району, що призвело до припинення постачання газу до 376 будинків.

Ситуація на кордоні

За словами Лисенка, російська сторона в односторонньому порядку розпочала оформлення десятого "гуманітарного конвою". Оскільки представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста не беруть участі у переміщенні вантажу, українські прикордонники та митники здійснюють лише візуальне спостереження.

Також учора, за даними Радбезу, на пункті контролю "Макарово" прикордонники здійснили пропуск гуманітарного вантажу українського відділення міжнародної організації "Червоний Хрест". Зокрема, пропущено 8 вантажних автомобілів, які привезли для мешканців Донбасу продукти харчування, медикаменти та засоби гігієни.

Як повідомлялося раніше, український хакер показав, як роздають ахметівську "гуманітарку". Світлину хакер розмістив у Facebook. На фото було видно, як через видачу "гуманітарки" утворилися великі черги на стадіоні.

Повʼязані теми:

Наступна публікація