Братів Суркісів викликали на допит до НАБУ – Ситник

Братів Суркісів викликали на допит до НАБУ – Ситник

Фото: УНІАН

Повістки вручили обом свідкам. 

Національне антикорупційне бюро викликало на допит двох українських бізнесменів – братів Ігоря та Григорія Суркісів – у справі "Запоріжжяобленерго".

Про це під час заявив директор Бюро Артем Ситник під час прямої лінії у "КП в Украине".

"Дійсно, ми вручали повістки цим двом свідкам... і очікуємо на те, що вони прибудуть до НАБУ для дачі показань у справі, яка стосується "Запоріжжяобленерго" з урахуванням того, що Суркіси є кінцевими бенефіціарами фірми, яка, у свою чергу, володіє певною частиною установчого фонду "Запоріжжяобленерго", –  наводить його цитату УНІАН.

Раніше повідомлялося, що  НАБУ розслідує кримінальне провадження щодо посадовців "Запоріжжяобленерго".  Відомством встановлено, що через незаконні угоди приватним структурам було передано право вимоги коштів у сумі 346 млн грн у великих споживачів електроенергії.

Ситник заявляв, що після підписання вказаних угод 200 млн грн мали надійти на рахунки державних підприємств, але потрапили на рахунки приватних, підконтрольних певним відомим особам.

За даними ЗМІ, міноритарними акціонерами "Запоріжжяобленерго" є групи, близькі до олігарха Констянтина Григоришина та братів Григорія та Ігоря Суркісів.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація