Будувати залізницю до Керченського моста в анексованому Криму буде компанія "друга Путіна"

Будувати залізницю до Керченського моста в анексованому Криму буде компанія "друга Путіна"

Уряд вирішив призначити компанію олігарха Ротенберга після провалення обох тендерів.

Будувати залізничний підхід до Керченської мосту з боку анексованого Криму призначать компанію друга російського президента Володимира Путіна, "Стройгазмонтаж", мільярдера Аркадія Ротенберга, яка зводить і сам міст.

Як пише "Комерсант", уряд прийняв таке рішення через те, що охочих будувати об'єкт за 17 млрд руб. не знайшлося, хоч конкурс проводився двічі.

Проект відповідного розпорядження, за даними ЗМІ, буде внесений в найближчі дні.

"Після того як було оголошено два конкурси з вибору підрядника, і жодної заявки не надходило, Міністерство транспорту звернулося до "Стройгазмонтажу" з пропозицією розглянути можливість будівництва об'єкта", - підтвердив інформацію через свого представника міністр транспорту Максим Соколов.

Нагадаємо, гроші за проект "Стройгазмонтаж" отримав ще в 2015 році як аванс. Тоді влада перерахувала підряднику 48,9 млрд руб. Весь проект коштує 228,3 млрд руб. В 2016 році планувалося витратити 65,4 млрд руб., у 2017-му — 60 млрд руб., в 2018 році — 40,8 млрд руб. і 13,1 млрд руб. в 2019.

Як зазначає видання, міст через Керченську протоку є найдорожчим і технічно найскладнішим для Росії. Відкритого конкурсу на проектування не було.

ЗМІ нагадують, що російський президент Володимир Путін заявив про необхідність побудувати автомобільний і залізничний міст через Керченську протоку 19 березня 2014 року, відразу після анексії Криму Росією. Робочий рух по мосту планують відкрити в грудні 2018 року, а остаточно здати об'єкт в червні 2019 року.

Довжина мосту становитиме 19 км. Автомобільна дорога буде чотирисмуговою з максимальною швидкістю руху — 120 км/год. Пропускна здатність — до 40 тис. автомобілів на добу. Максимальна швидкість руху двоколійною залізницею становитиме 160 км/год.

Повʼязані теми:

Наступна публікація