Буковинського чиновника затримали на кордоні з румунським паспортом

Буковинського чиновника затримали на кордоні з румунським паспортом

Буковинського чиновника затримали на кордоні з румунським паспортом

Чоловік незаконно допомагав місцевим отримати друге громадянство.

На Буковині СБУ затримала держслужбовця, який намагався виїхати за кордон за румунським паспортом, йдеться в ТСН.16.45.

Чиновник Хотинської райадміністрації під'їхав на пункт пропуску на автівці з чеськими номерами та показав прикордоникам документи громадянина Румунії. Співробітники контррозвідки затримали його і з'ясували, що держслужбовець не тільки сам неодноразово перетинав кордон за паспортом іншої країни, а й допомагав іншим незаконно оформлювати громадянство Румунії.

Справжнє громадянство чиновника з'ясували під час ретельного огляду автівки чоловіка. Держслужбовця затримали працівники правоохоронних органів просто на митниці, аби отримати пояснення, його автівку з закордонною реєстрацію арештували та обшукали. Сам чиновник від спілкування з журналістами відмовився.

Правоохоронці з'ясували, що чоловік, порушивши Закон про держслужбу, отримав громадянство іншої держави ще три роки тому, неодноразово перетинав кордон з паспортом громадянина Румунії. Тим часом для поїздок - на службі оформлював відгул чи лікарняний. Правоохоронці підозрюють держслужбовця у сприянні іншим мешканцям Чернівецької обсласті в отриманні другого - румунського громадянства.

"Під час огляду його автомобіля співробітники спецслужби виявили 6 комплектів документів, необхідних для оформлення румунського громадянства, а також виявили оригінали печаток румунських юридичних осіб та печатку українського нотаріуса", - розповідає речник УСБУ України Леся Федоренко.

Тепер чоловіка за порушення Закону Україну про держслужбу мають щонайменше звільнити із займаної посади. Наразі у Службі безпеки також з'ясовують, чи працював чиновник із документами з обмеженим доступом, які перебувають у районній адміністрації і можуть містити державну таємницю.

Повʼязані теми:

Наступна публікація