Бути дружиною Героя України. Оксана Чибінєєва розповіла історію стосунків із видатним десантником

Бути дружиною Героя України. Оксана Чибінєєва розповіла історію стосунків із видатним десантником

Бути дружиною Героя України. Оксана Чибінєєва розповіла історію стосунків із видатним десантником

Чоловік заїхав додому на кілька годин і стрімголов помчав на фронт.

Лише п'ять годин пробув удома Герой України Валерій Чибінєєв, перше ніж повернувся на фронт. Командир роти 79-тої бригади, з параду, де йому президент України вручив золоту зірку, додому заскочив, аби бодай побачити кохану, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Це не передати словами, яка гордість. Так, я плачу, бо я дуже пишаюся своїм чоловіком", - каже його дружина Оксана. До останньої секунди Валерій навіть не підозрював про почесну нагороду. Відтак не встиг попередити і дружину. Жінка про все дізналася із засобів масової інформації. "Захоплення, я здивована була. Давай йому дзвонити, а він: ні, це не я. Скромний", - розповідає дружина Героя.

За скромність, зізнається Оксана, і покохала Валерія. Вони познайомились у соціальних мережах у травні 2014-го, коли десантник стояв на кримському кордоні. Про те, що військовий, Валерій спершу не говорив. "Він каже, я тобі скажу, але ти не захочеш зі мною спілкуватися. Я військовий. А мені військові ніколи не траплялися, чому ти так подумав? Мені подобаються військові. Він одразу підбадьорився, каже: я приїду – ми зустрінемося", - пригадує історію їх знайомства жінка.

З параду на фронт: як Герой України відзначив свою почесну нагороду

З параду на фронт: як Герой України відзначив свою почесну нагороду

Від того моменту минуло три місяці. І Валерій повертався вже не з Криму, а з АТО на Донбасі. Кохання обох накрило з головою. Далі знову була розлука. І під час наступного приїзду Валерій покликав Оксану заміж. Пропозицію робив перед усією родиною. "Просив руки, стоячи на колінах. Звичайно, це було дуже зворушливо – таке бачиш лише у фільмах, у казках. Це наш син, наш син", - каже матір Оксани Ольга Поліщук.

Пишного весілля не влаштовували, бо триває війна. Та й відпустили Валерія лише на кілька днів. "27 грудня 2014 року. Хурделиця, сніг мете, а ми їдемо в ЗАГС у таксі. Нам таксист каже: почекайте. Валера нервує, я занервувала. Він: ти не передумала? Чому я маю передумати? Він моє серце, моє життя, я для нього все зроблю, лише б він був щасливий. Він це знає, бо він мене зробив найщасливішою на світі", - каже дружина Героя.

Фото: Роман Сініцин

Їй довелося пережити поранення коханого чоловіка. Коли тиждень з ним не було зв'язку, Оксана вірила – він живий. "Я молилася, і мені ці молитви допомогли, тому що я вірила, що він повернеться і все буде добре. Потім через якийсь час він вмикнув телефон і сказав: я тебе люблю, все добре", - не може стримати сліз Оксана.

У Валерія було важке дитинство в інтернаті. Він виріс без батьків. Родина дівчини фактично стала його першою сімєю. Там кажуть, що як можуть оточують його теплом та любовю. "Найближча, найрідніша людина. Я весь час на нього чекає, дзвоню йому, підтримую словами: бережи себе і своїх бійців, в жодному разі не кидай їх у біді", - розповідає дідусь Оксани Михайло Поліщук.

Саме через турботу за своїх бійців Валерій побув вдома лише кілька годин. Дружині залишив нову парадну форму та золоту зірку Героя. "Каже, я втомився, хочу поїсти, покупатися і лягти спати. Ну що там поспав – о першій ночі вже поїхав. Він каже, я не можу лишити своїх хлопців, я за них відповідаю, я маю бути поряд із ними. Я сказала, що я розумію", - каже дружина Героя.

Оксана знову залишилась чекати та вірити, що карта бажань, яку вони з чоловіком створили разом, здійсниться. На ній мрії про дітей, подорожі та мирне життя. Вона вірить, що все це буде – тільки б закінчилась війна.

Як повідомлялося, капітан Валерій Чибінєєв про звання дізнався одночасно з українським народом. А спочатку сердився, що його примусили заради врочистостей приїхати з околиць Донецька до Києва. Військовий зізнався, що парад йому сподобався, бо він був найбільш щирий за всі роки незалежності. А отриману зірку він носить не на формі, а в кишені у пакетику.

Кореспондент ТСН Лілія Родіна

Повʼязані теми:

Наступна публікація