Через декілька днів в медзакладах з'являться важливі препарати для онкохворих - Гройсман

Через декілька днів в медзакладах з'являться важливі препарати для онкохворих - Гройсман

Фото: Getty Images

Наразі вже здійснюється розмитнення препаратів.

Уряд України вирішив проблему розмитнення ліків онкохворим дітям, розблокувавши їх поставку до медичних закладів.

Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час спільного брифінгу із в.о. Міністра охорони здоров'я України Уляною Супрун та народним депутатом, Головою Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров'я Ольгою Богомолець щодо ситуації із затримкою ліків для онкохворих дітей, повідомили у прес-центрі уряду.

"У нас є дуже хороша новина: нам вдалося спільно - Міністерство охорони здоров'я, комітет профільний (Верховної Ради України) - розблокувати процес, яким ми займалися три місяці - процес поставки онкохворим дітям необхідних медичних препаратів. Ми можемо сказати, що вже за 3-4 дні ці препарати, які, на превеликий жаль, надзвичайно довго чекають діти, з'являться в медичних закладах і їм буде надана необхідна допомога", - заявив Гройсман.

Наразі здійснюється розмитнення препаратів, і уряд докладе усіх зусиль для їх найшвидшої доставки до медичних закладів. Препарати передбачені для онкохворих як дітей, так і дорослих.

Прем'єр-міністр також наголосив, що МОЗ нещодавно вдалося розблокувати питання забезпечення необхідними вакцинами БЦЖ.

Гройсман зауважив, що закупівля ліків була завжди корумпованим процесом, що здійснювалася за завищеними цінами. Голова уряду наголосив, що завжди на закупівлі медикаментів в Україні "крутили величезні оборудки", і на цих оборудках зароблялися мільярди.

"Завжди ці перешкоди створювалися для того, щоби ці ліки не дійшли тим, хто їх потребує. Зараз ми ці бар'єри знімаємо. Зараз ми вийшли на глобальний ринок придбання і через міжнародні організації закуповуємо дешевше ці ліки за державні кошти, щоби закупити більше і якісніше", - додав він.

Нагадаємо, британська агенція Crown Agents, яка на замовлення МОЗ закуповувала ліки за державними програмами лікування дитячої та дорослої онкології, уклала договір на постачання ліків з українською компанією ТОВ "Людмила фарм".

У вересні "Людмила фарм" ввезла три партії лікарських засобів на загальну суму 4 434 165,71 дол та розмістила на тимчасове зберігання на склад у зоні діяльності Київської митниці ДФС.

Міністерство охорони здоров'я заявило про те, що ТОВ "Людмила фарм" не забезпечила можливість отримання ліків міністерством.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація