Через "необережність" силовики потрапили в полон до бойовиків - Геращенко

Через "необережність" силовики потрапили в полон до бойовиків - Геращенко

Фото: УНІАН

Доля ще трьох полонених була перенесена в категорію зниклих безвісти.

На сьогодні, у полоні бойовиків перебувають 112 людей, у тому числі й військові.

Про це повідомила представник України у гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи та заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко в ефірі "112 Україна".

"Ми щойно спілкувалися з головою центру у прес-службі СБУ з питань звільнення заручників. Ми користуємося тільки офіційною інформацією від Служби безпеки України - і на сьогоднішню дату - це 112 людей, цивільні і військові", - зазначила Геращенко.

За її словами, кількість полонених збільшилась через необережність силовиків.

"У нас дійсно відбулося збільшення кількості людей – у першу чергу, через, скажімо так, необережність представників силових структур, які поїхали до родичі на окуповані території, і де ті родичі їх і здали у так звані МГБ чи як вони там називаються ОРДО й ОРЛО", - додала вона.

Геращенко наголосила, що доля трьох полонених була перенесена в категорію зниклих безвісти, саме тому кількість зменшилася зі 115 до 112 людей.

Нагадаємо, глава Служби безпеки України Василь Грицак на брифінгу в Харкові заявив, що Україна готова обміняти понад чотири сотні представників окремих районів Донецької і Луганської областей (ОРДЛО) на українських полонених.

Повʼязані теми:

Наступна публікація