Через підвищення прожиткового мінімуму 82% українських пенсіонерів збільшили виплати

Через підвищення прожиткового мінімуму 82% українських пенсіонерів збільшили виплати

Фото: Getty Images

 2,2 млн пенсіонерів не отримали підвищення виплат, оскільки їх пенсії вище за рівень мінімальної пенсії.

Через підвищення прожиткового мінімуму збільшилися пенсії у 82% українських пенсіонерів.

Про це на прес-конференції повідомив голова Пенсійного фонду України Олексій Зарудний, пише УНІАН.

"У цілому перерахунок з 1 травня торкнувся майже 10 млн осіб із 12,2 млн пенсіонерів. Тобто перерахунок проведено майже 82% пенсіонерів", - розповів Зарудний.

За його словами, 2,2 млн пенсіонерів не отримали підвищення виплат, оскільки їх пенсії вище за рівень мінімальної пенсії, і не містять у розрахунку складових, які залежать від показника прожиткового мінімуму.

Мінімальну пенсію за віком, яка була підвищена напряму, отримують 6,5 млн пенсіонерів. До категорії пенсіонерів, які отримують пенсії вище за мінімальну, але все одно отримають підвищені виплати з 1 травня, належать інваліди війни та учасники бойових дій (122,5 тис. осіб), ліквідатори аварії на ЧАЕС (8,1 тис. осіб), шахтарі (118,8 тис. осіб) та ін.

Також він зазначив, що для людей, які отримують мінімальну пенсію, максимальне підвищення після перерахунку становило 56 грн. Тоді як ліквідатори аварії на ЧАЕС отримали підвищення пенсії мінімум на 126 грн, учасники бойових дій – на 92,4 грн, інваліди війни – на 126-159,6 грн залежно від групи, а шахтарі – на 168 грн.

Як повідомляє сайт, збільшення пенсій у зв'язку з підвищенням з 1 травня прожиткового мінімуму торкнеться 324 632, або 41% всіх київських пенсіонерів.

тарифи

Повʼязані теми:

Наступна публікація