Через раптовий збій зник доступ до реєстру е-декларацій

Через раптовий збій зник доступ до реєстру е-декларацій

Фото: УНІАН

У НАЗК повідомляють про аварію у системі енергопостачання.

Доступ до реєстру електронних декларацій тимчасово обмежено через збій в системі енергопостачання на технологічному майданчику ДП УСС.

По це йдеться у повідомленні Національного агентства з запобігання корупції.

"Національне агентство повідомляє, що за інформацією ДП УСС даний збій в системі електропостачання буде усунено найближчим часом. Зараз проводяться аварійні роботи щодо відновлення функціонування системи", – сказано у повідомленні.

Як зазначено у заяві НАЗК, збій стався у зв'язку з виникненням технічних проблем з електропостачанням Державного підприємства Українські спеціальні системи, де розміщено сервери системи електронного декларування.

Нагадаємо, 1 жовтня керівник керівник Національного агентства із запобігання корупції (НАЗК) Наталія Корчак заявила, що функціонал запущеної системи е-декларування не є досконалим

15 серпня запрацювала система електронного декларування статків чиновників у тестовому режимі. Щоправда, за два дні до її запуску Держслужба спецзв'язку та захисту інформації відмовила розробникам в атестаті. У Держслужбі нарікнули на низький рівень захисту програмного забезпечення системи.

Ввечері 31 серпня Державна служба спецзв'язку нарешті вручила сертифікат, який гарантує безпеку роботи системи. Як заявили в НАЗК, з 1 вересня система електронного декларування працює повноцінно. 

Утім, станом на 3 вересня система електронних декларацій все ще не працювала у штатному режимі: опубліковані декларації не відображалися, повідомляли про проблеми з подачею декларацій та поштовим сервісом. Своєю чергою, голова НАЗК Наталя Корчак пообіцяла, що раніше оприлюднені декларації з'являться на сервісі до кінця дня 3 вересня.

Операція "Є-Декларація": що приховують депутати

Операція "Є-Декларація": що приховують депутати

Повʼязані теми:

Наступна публікація