Через рішення суду Краснов оголосив голодування

Через рішення суду Краснов оголосив голодування

Фото: УНІАН

Також затриманий повідомив про неодноразові катування та побиття співробітниками СБУ.

Апеляційний суд Києва відхилив заяву захисту та залишив голову громадянського корпусу "Азов-Крим" Станіслава Краснова під вартою. Після цього, на знак протесту він заявив про голодування поки його не звільнять або не пом'якшать запобіжний захід.

Загалом, захист Краснова вимагав скасувати рішення про його затримання та передати справу суду першої інстанції, пише Громадське ТБ.

Адвокати затриманого також наголосили на численних порушеннях під час ведення справи. За їхніми словами, суддя Шевченківського районного суду Слободянюк, був призначений "у ручному режимі", а не автоматичною системою розподілу справ. Тому, саме це й робить його рішення, щодо тримання під вартою незаконним, оскільки сам він був обраний також не за законом.

Тим часом, сам Краснов неодноразово наголошував про катування співробітниками СБУ.

"Мене вже попереджували також, що вони і далі будуть фабрикувати на мене справи, і про наркотики, і зґвалтування – робити все, щоб максимально дискредитувати мене перед суспільством", - повідомив він.

Однак, прокурор під час свого виступу назвав усі порушення "незначними", а також те, що більшість доказів повинні залишатися засекреченими, оскільки Краснов був затриманий розвідкою.

Нагадаємо, СБУ оголосила, що затриманий лідер цивільного корпусу "Азов-Крим" Станіслав Краснов був агентом російської ФСБ і готував теракти в Україні. А його дівчині Оксані інкримінували незаконне носіння, зберігання і передачу вибухових речовин та пристроїв за попередньою домовленістю з групою осіб.

1 березня їх обох доправили до Шевченківського суду Києва - для обрання запобіжного заходу. Краснов заявив, що його протягом 7-8 годин били під час затримання.

Слідчий СБУ висунув підозру в причетності до тероризму очільнику громадянського корпусу "Азов-Крим" Станіславу Краснову, після чого він знепритомнів прямо в суді, який, спочатку обрав Краснову запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Його підозрюють у незаконному зберіганні зброї, держзраді та тероризмі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація