За тиждень українцям обіцяють плюсову температуру і сонце

За тиждень українцям обіцяють плюсову температуру і сонце

За тиждень сильних морозів в Україні вже не буде / Фото: transphoto.ru

Стовпчики термометрів піднімуться.

Синоптики прогнозують, що до кінця наступного тижня в Україні потеплішає. При цьому стовпчики термометрів піднімуться і покажуть навіть плюсову температуру.

"Весь наступний тиждень температура буде поступово підвищуватися - в межах 10-8 градусів. Вже в суботу вона буде коливатися в районі -4...+2 градуси", - повідомив заступник начальника Українського гідрометцентру Анатолій Прокопенко.

Він зазначив, що всі сім днів в країні буде сонячно: "Опадів до 8-го числа не чекаємо точно".

Прогнози Укргідрометцентру підтверджує і народний синоптик з Луганська Леонід Горбань, пишуть "Вести". "Десь 23 лютого знову похолодає, але таких сильних морозів вже не буде, нижче -10 термометри вже не опустяться", - вважає Горбань.

Поки в Україні лютує негода. Уже в п'яти областях через сильні морози скасували заняття у школах. В Одесі повністю замерзла набережна біля пляжу "Ланжерон". У Донецькій, Дніпропетровській і Запорізькій областях через сильні снігові хуртовини закрили автомобільні траси, а в Євпаторії та Сімферополі йшли крижані дощі.

Синоптики кажуть, що такі катаклізми сталися через те, що на півдні зійшлися циклон і антициклон.

"В точці, де вони з'єднуються, а зараз це сталося над Чорним морем, посилюється вітер. Причому в циклоні повітря йде за годинниковою стрілкою, а в антициклоні - проти. Тому вітер в результаті дме в різних напрямках, саме він жене сніг", - пояснив Прокопенко. Кліматолог, начальник відділу стратегічного планування Держагентства з екоінвестицій Ірина Трофімова пов'язує замети на дорогах ще з вирубкою лісосмуг вздовж трас: "У цьому випадку буран не затримують дерева, і він обрушується на дороги з усією силою", - додала Трофімова.

Раніше повідомлялося, що у Криму через потужні снігопади оголосили надзвичайний стан.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Як змінюється клімат
Наступна публікація