Через заборону проїзду на велосипедах біля ВР, міліція виганяє велосипедистів під колеса авто

Через заборону проїзду на велосипедах біля ВР, міліція виганяє велосипедистів під колеса авто

Міліція цілодобово стежить, щоб велосипедисти до ВР не їхали

Біля Верховної Ради України заборонили крутити педалі. Відповідного дорожнього знака ще немає, але це неписане правило вуличного руху вже контролює міліція. Цілодобово стежить, щоб велосипедисти до ВР не їхали, йдеться в ТСН.19:30.

Верховна Рада України розділяє собою Маріїнський парк і виходить до Площі Конституції. У теплу пору року тут катаються довкола на велосипедах. Але цьогоріч хтось це заборонив.

"Ви пішою ходою можете пройти тут. А на велосипеді не катайтеся", - зазначає міліціонер.

Жодного заборонного знака на стовпах немає. Правило теж неписане. Старший сержант зізнається, це його прохання. Але у вказівній формі. Велосипедистів тут контролює кожен загін.

За огорожею Верховної Ради велосипедної доріжки немає. Міліція виганяє велосипедистів просто під колеса авто. Інспектор ДАІ, який стоїть навпроти Ради, відправляє кататися назад.

У світі заборону крутити педалі біля парламенту навряд чи зрозуміли б. Парковання біля данського парламенту - це кількасот депутатських двоколісних. На двох їдуть на роботу народні обранці Нідерландів. Кортеж 4 президента Мальдів на зустріч із іншоземними делегаціями теж педалює. А мер Лондона Борис Джонсон із велосипедом не розлучається навіть узимку. Він уміє робити викрутаси і ставати на козла.

Українські нардепи перевагу віддають броньованим джипам. Але тепер той, хто вирішив поїхати в парк велосипедом - на відрізку 200 метрів, де стоїть Верховна Рара, мусить тричі перейти дорогу. Із тротуарами і світлофорами.

Кореспондент ТСН Тетяна Коваленко

Біля Верховної Ради України заборонили крутити педалі

Біля Верховної Ради України заборонили крутити педалі

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація