Чернігів заполонили графіті з українськими прапорами та портретами Шевченка

Чернігів заполонили графіті з українськими прапорами та портретами Шевченка

Волонтери малюють прапор у підземці Чернігова

Місто наповнюють патріотичні малюнки.

У Чернігові студенти-патріоти скуповують всю фарбу кольорів українського прапора у будівельних магазинах, щоб розфарбувати  трансформаторні підстанції, підземки, паркани та огорожі. Замість традиційних графіті — портрети Шевченка, кобзарів та україночок. Про це йдеться у сюжеті ТСН.19.30.

Волонтери замальовують нецензурні написи на стінах чернігівської підземки і створюють величезну жовто-блакитну картину. На ній - портрет Шевченка. Для Олександри Розгон ця робота особлива.

"Шевченко — це взагалі був мій перший портрет, який  намалювала. Я його здерла з книжки, яка була в мене вдома. Сіла і намалювала. І так далі воно пішло, що я пішла в художню школу", - каже художниця Олександра Разгон.

Над картиною працюють десятки волонтерів. Це люди, які раніше картин не писали.  Поки вони працюють, підходять перехожі: дякують і фотографуються на тлі прапора.

Ентузіасти вже витратили понад 30 літрів фарби. Гроші на неї дають перехожі, тут таки стоїть скринька для благодійників.

Студент-економіст зібрав команду з трьох десятків хлопців із сусідніх дворів і за чотири доби вони зробили найпатріотичнішу трансформаторну підстанцію в місті. Хлопців від 13-ти до 20-ти років об'єднав один малюнок. Поруч із Шевченком вони зобразили Майдан, який їх усіх навчив інакше ставитися до України. Чотири дні - поки тривала робота - батьки не могли вмовити дітей навіть пообідати.

Нагадаємо, у Києві на Оболоні намалювали величезний прапор України.

Кореспондент ТСН  Алла Скорик

Студенти хочуть перефарбувати Чернігів у жовто-блакитний

Студенти хочуть перефарбувати Чернігів у жовто-блакитний

Повʼязані теми:

Наступна публікація