Четверо полісменів, які фігурують у справі про вбивство у Кривому Озері, пройшли переатестацію

Четверо полісменів, які фігурують у справі про вбивство у Кривому Озері, пройшли переатестацію

Четверо полісменів, які фігурують у справі про вбивство у Кривому Озері, пройшли переатестацію

Олександр Цукерман / Фото: ТСН.ua

Поліція до останнього приховувала факт використання зброї.

З шести поліцейських, які фігурують у справі про вбивство Олександра Цукермана у Кривому Озері, четверо пройшли переатестацію, повідомляється у ТСН.16:45.

Також підтвердилося те, що поліція навмисно приховувала факт використання зброї та вбивства місцевого жителя. До останнього моменту правоохоронці повідомляли на офіційному сайті, що під час застосування заходів фізичного впливу затриманому раптово стало зле і викликані ними медики лише констатували смерть.

Натомість мати загиблого каже, що його розстріляли впритул. Постріли чули і сусіди. Чоловік загинув від вогнепальних поранень — це підтвердила і судово-медична експертиза.

Нагадаємо, в ніч на 24 серпня в райцентрі Криве Озеро Миколаївської області місцеві поліцейські насмерть забили молодого чоловіка. Як повідомив Генпрокурор Юрій Луценко, заарештовані троє поліцейських та доведено застосування ними вогнепальної зброї. Згодом стало відомо, що ще троє поліцейських, які також були присутні на місці загибелі, наразі перебувають у слідчому управлінні прокуратури області та беруть участь у слідчих діях. Нині у прокуратури немає достатніх даних для оголошення їм підозри у вчиненні кримінального злочину.

Як розповідають місцеві мешканці, напередодні 33-річний Олександр Цукерман перебрав з алкоголем і влаштував сімейні розборки з дружиною. До цього посварився з таксистом та лопатою побив вікна у його автівці. Але згодом заспокоївся і ліг спати в гаражі. Однак до місцевої поліції вже надійшли два виклики - перший від таксиста, другий від дружини. На місце один за одним приїхали два патрулі.

Мати загиблого Ольга Цукерман, яка була свідком вбивства її сина каже, що вже після того, як чоловік був мертвим, поліцейські наступали йому на шию ногами. З тіла витягли чотири кулі.

Свідки кажуть, що винуватців не троє, а шестеро. Журналісти з'ясували прізвища та імена поліцейських, яких затримали за підозрою у жорстокому вбивстві чоловіка у селищі Криве Озеро – це Олександр Причепойда та Роман Богач. Згодом назвали прізвища ще чотирьох силовиків.

Вночі райвідділок пікетувала обурена громада. Під приміщенням райвідділку запалали шини, а всередину полетіла бруківка. Райвідділ поліції обіцяють відремонтувати швидко, як і навести лад з особовим складом - голова Нацполіції Хатія Деканоідзе розформувала відділок та призначила нового очільника, також кадрові зміни відбудуться в управлінні Миколаївської області. Дадуть оцінку і діям мітингувальників, котрі штурмували райвідділок.

Кореспондент ТСН Сергій Осадчук

Повʼязані теми:

Наступна публікація