Чиновники, підозрювані у трагедії на Грибовицькому сміттєзвалищі, вийшли з СІЗО під заставу

Чиновники, підозрювані у трагедії на Грибовицькому сміттєзвалищі, вийшли з СІЗО під заставу

Фото: Фото Івана Гребенюка/ТСН

Кожен сплатив по 110 тисяч гривень.

Двоє чиновників, яким напередодні Галицький суд Львова обрав запобіжні заходи, вийшли з СІЗО під заставу. Як повідомляла ТСН, згідно з судовим рішенням, кожен мав сплатити по 110 тисяч гривень.

Прокуратура оскаржуватиме рішення суду й вимагатиме для чиновників утримання під вартою.

Як відомо, за трагедію на Грибовицькому сміттєзвалищі поблизу Львова на лаві підсудних опинились керівник комунального підприємства "Збиранка" Богдан Горбаль та заступник керівника цього комунального підприємства Борис Плошенко.

Третій підозрюваній – директор самого полігону відходів - після оголошення йому про підозру раптово пішов на лікарняний. З ним слідчі дії будуть проводити, коли лікарі дадуть дозвіл на спілкування з пацієнтом.

Нагадаємо, 29 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі під Львовом виникла пожежа. Згодом з'явилася інформація, що під час гасіння пожежі стався зсув сміття. В результаті під завалами опинилися троє рятувальників та один комунальник. Троє надзвичайників загинули, водночас зниклого еколога не знайшли. За фактом зсуву відкрито кримінальну справу.

Пізніше стало відомо, що на Грибовицькому сміттєзвалищі утворилася тріщина завдовжки близько 80 м і завширшки до 2,5 м в окремих місцях. Вершина сміттєвої гори просіла з часу першого зсуву на 2,5 м.

сміттєзвалище

Повʼязані теми:

Наступна публікація