Членів НКРЕ під час засідання з підвищення тарифів "посилали" і ганьбили

Членів НКРЕ під час засідання з підвищення тарифів "посилали" і ганьбили

Членів НКРЕ під час засідання з підвищення тарифів "посилали" і ганьбили

Фото: ТСН.ua

Під стінами установи пікетували звичайні українці, а у самій залі обурювались політики і чиновники.

Нацкомісія з питань регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг таки затвердила нові тарифи на гарячу воду і опалення, йдеться в ТСН.16.45.

З першого липня ціни зростуть майже вдвічі. Таке рішення, за словами голови комісії, зробить наше життя здоровішим та чистішим. Однак, свідки процесу голосування зустріли вигуками "Ганьба".

Протестувальники під установою обурюються. Одна з пікетувальниць представляє студенство. Кричить у мегафон, що за нових розцінок вони не зможуть вчитися.

"Вони змушені іти підробляти, аби оплатити своє навчання і проживання у гуртожитку", - каже дівчина.

Вуличне обурення члени комісії не чують. У залі засідання дотримуються порядку денного і дійшли до питання "встановлення тарифів на теплову енергію та послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання". Їм достатньо підняти руку і плату за комунальні блага буде піднято майже вдвічі.

Для різного теплоенерго тарифи зростуть по-різному. Все залежить від того, яке паливо там використовують для виробництва тепла. Приміром для киян - куб гарячої води зросте майже відвічі. З 41 до 78 гривень. А опалення і того більше. Із 657 гривень за гігокалорію до 1345.

Заступник мера Кличка розповідав, що у Києві ставлять лічильники тепла, які дозволяють людям економити гроші. Однак такі тарифи для більшості все-одно непідйомні. Тому шукають вихід і гроші у бюджеті.

Політики, які були присутні на засіданні, також не добирали слів.

"Ви на слайди нас посилаєте, ми теж вас хочемо послати", - заявила Тимошенко.

Але рішення, незважаючи на обурення, після пропозиції голови було прийнято.

"На нашу думку, таке рішення дозволить мобілізувати енергоефектиівність, мобілізувати інвестиції до галузі і зробити життя нас і нащадків більш здоровим та чистим. У мене є пропозиція членам комісії підтримати – рішення… Дякую", - зазначив голова.

Нові тарифи почнуть діяти уже з першого числа.

З 1 липня тарифи на гарячу воду і опалення зростуть майже вдвічі

З 1 липня  тарифи на гарячу воду і опалення зростуть майже вдвічі

Повʼязані теми:

Наступна публікація