Чотирьом поліцейським повідомили про підозру за участь у розгоні Майдану

Чотирьом поліцейським повідомили про підозру за участь у розгоні Майдану

Фото: УНІАН

Двоє з екс-беркутівців після переатестації пішли на підвищення.

Чотирьом екс-бійцям спецпідрозділу МВС "Беркут", які досі працюють у поліції, повідомлено про підозру у застосуванні насильства до "автомайданівців" під час Євромайдану.

Про це повідомило управління зв'язків із громадськістю та ЗМІ ГПУ.

"За результатами зібраних доказів оголошено про підозру двом командирам відділень та двом бійцям полку поліції особливого призначення Головного управління поліції в м. Києві (колишнім співробітникам столичного спецпідрозділу мілції "Беркут") за ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 365, ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 384 КК України, за фактами перевищення влади та незаконного затримання активістів громадського руху "Автомайдан"" в ніч з 22 на 23 січня 2014 року на вулиці Щорса та Грушевського у місті Києві, що супроводжувалося застосуванням до них насильства та пошкодженням їх автомобілів, а також службових підроблень рапортів та надання завідомо неправдивих показань, поєднаних із обвинуваченням активістів у тяжких злочинах, на підставі яких їх було затримано, притягнуто до кримінальної відповідальності за нібито хуліганські дії та обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, окрім того, що екс-беркутівці залишилися працювати у лавах правоохоронців, вони ще й пройшли переатестацію, а двоє з них - отримали підвищення.

Наразі до суду внесені клопотання щодо відсторонення підозрюваних від посад та застосування до них запобіжних заходів у вигляді домашніх арештів.

У ГПУ також додали, що досудове розслідування триває.

Нагадаємо, раніше у Генпрокуратурі заявили, що саме Дмитро Садовник керував діями екс-беркутівців Сергія Зінченка та Павла Аброськіна.

Повʼязані теми:

Наступна публікація